ULTIMA ORĂ Ucrainenii au „eliberat de viață” un fost deputat ucrainean trădător, numit de ruși responsabil cu agricultura, la Herson

ULTIMA ORĂ Ucrainenii au „eliberat de viață” un fost deputat ucrainean trădător, numit de ruși responsabil cu agricultura, la Herson

Un fost deputat ucrainean care a colaborat cu forțele de ocupație ruse a fost împușcat mortal în casa sa în dimineața zilei de luni, 29 august, marcând al cincilea asasinat aparent de partizani din regiune.

Cadavrul lui Alexei Kovalev a fost găsit de mama sa la domiciliul din localitatea Hola Prystan, lângă orașul Herson, cu doar câteva ore înainte ca forțele ucrainene să înceapă contraofensiva pentru a recuceri regiunea.

Fostul deputat a fost împușcat în cap cu pușca, iar soția a fost înjunghiată până la moarte, potrivit rapoartelor.

Kovalev a fost deputat din partea Partidului Servitorul Poporului, condus de președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Cu toate acestea, el a schimbat tabăra în aprilie 2022, declarând public că sprijină invazia Kremlinului.

A fost numit adjunct al șefului departamentului agriculturii - o funcție cheie dată fiind importanța cerealelor - în regiunea Herson.

Andrei Tsaplienko, un jurnalist ucrainean care administrează un canal de Telegram cu 215.000 de abonați, a spus că partizanii l-au declarat anterior pe Kovalev o țintă.

„Trădătorul, colaboratorul și fostul deputat al poporului Alexei Kovalev a fost împușcat în propria casă”, a spus el. „Ocupanții au început căutări intensive și verificări ale documentelor. Aveți grijă, ucraineni!”.

Partizanii au ucis până acum cel puțin cinci colaboratori seniori pro-ruși care lucrau în Hersonul ocupat, pe care forțele ruse l-au capturat în primele zile ale invaziei.

Aparenta asasinare a lui Kovalev este similară cu uciderea lui Vitali Gur, viceprimarul din Nova Kharkova - care este al doilea oraș ca mărime din Herson. El a fost împușcat când a părăsit casa într-o dimineață, la începutul lunii august.

Primarul orașului Herson, instalat de Rusia, se află în prezent în comă într-un spital din Moscova, fiind otrăvit.

Partizanii au spus că operează în Herson înaintea ofensivei ucrainene de recucerire a regiunii. S-a raportat că această ofensivă a început luni dimineață.

Securitatea a fost înăsprită în jurul clădirilor administrației din Herson, dar forțele de ordine sunt în număr redus și le este dificil să păzească oficialii acasă sau când aceștia sunt în deplasare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”