ULTIMA ORĂ Udrea este în drum spre instanță

ULTIMA ORĂ Udrea este în drum spre instanță

Ora 13.55 Elena Udrea se află pe drum spre instanță, au declarat surse judiciare pentru G4Media. Decizia aparține autorităților bulgare și este una de ultim moment. Inițial, procurorii obținuseră o prelungire a ordonanței de arestare pentru 72 de ore, dar cel mai probabil actele întocmite de autoritățile bulgare au fost finalizate mai rapid, înainte de termenul prevăzut în ordonanță.

Elena Udrea va fi dusă în fața instanței din Bulgaria luni, după ce ordonanța arestării procurorilor a fost prelungită încă 72 de ore, au confirmat sursele judiciare consultate de G4Media.

În cazul Elenei Udrea, care a fost prinsă pe teritoriul UE, corespondența în cazul procedurii de extrădare este intermediată prin instanțele celor două țări (cea în care a fost prins inculpatul, respectiv cea în care trebuie să fie extrădat) și nu prin intermediul Ministerului Justiției, care nu joacă un rol principal în procedură, dar poate ajuta la derularea ei, comparativ cu situațiile în care inculpații sunt prinși pe teritoriul unui stat non-membru UE, iar MJ are principalele atribuții.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...