ULTIMA ORĂ Un tratament anti-COVID-19 testat în Israel a dovedit rată de mortalitate zero în cazul a 21 de pacienţi în stare gravă

ULTIMA ORĂ Un tratament anti-COVID-19 testat în Israel a dovedit rată de mortalitate zero în cazul a 21 de pacienţi în stare gravă

Un tratament bazat pe imunoterapie al unei companii israeliene a dovedit rată de mortalitate zero după ce a fost administrat la pacienţi COVID-19 internaţi la terapie intensivă în stare foarte gravă sau critică, relatează Times of Israel.

Un tratament experimental dezvoltat de compania de imunoterpaie israeliană Enlivex, aflat în studii clinice, a salvat 14 pacienţi COVID-19 internaţi la terapie intensivă în stare foarte gravă şi critică. În total, 21 de pacienţi cu forme severe de boală au supravieţuit după ce au primit medicamentul.

16 pacienţi gravi care au primit medicamentul Allocetra la Hadassah Medical Center din Ierusalim în cadrul unui studiu clinic au supravieţuit în urma administrării tratamentului experimental care vizează echilibrarea reacţiei imunitare şi prevenirea furtunii de citokine, o suprareacţie inflamatorie a organismului.

14 pacienţi s-au recuperat si au fost externaţi după circa cinci zile, în medie, în timp ce 2 erau încă spitalizaţi la finalul studiului clinic de 28 de zile, unul dintre ei ventilat mecanic.

Alţi cinci pacienţi în stare gravă şi critică au fost externaţi după ce au primit Allocetra într-o primă testare clinică ce a avut loc toamna trecută.

Majoritatea pacienţilor din cele două studii aveau factori de risc, între care hipertensiune şi obezitate.

Allocetra acţionează prin mobilizarea propriilor mecanisme de reglare ale organismului pentru a tempera suprareacţia sistemului imunitar.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante