ULTIMA ORĂ Unora dintre pacienți li s-ar fi dat medicamente astfel încât să se simtă mai rău și să ajungă în situația de a avea nevoie de dispozitive/Descoperiri macabre la medicii cercetați pentru că preluau dispozitive medicale de la cadavre și le montau pacienților

ULTIMA ORĂ Unora dintre pacienți li s-ar fi dat medicamente astfel încât să se simtă mai rău și să ajungă în situația de a avea nevoie de dispozitive/Descoperiri macabre la medicii cercetați pentru că preluau dispozitive medicale de la cadavre și le montau pacienților

Medici de la Spitalului Militar Regina Maria din municipiul Brașov și Spitalul de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași sunt cercetați după ce au operat mai mulți pacienți pe inimă, montând stenturi prelevate de la persoane decedate, informează surse G4Media.

  • UPDATE 16.26 Potrivit informațiilor G4Media.ro, medicii le vindeau pacienților defibrilatoare și stimulatoare cardiace la jumătate de preț față de prețul pieței. Astfel,dacă un defibrilator nou costa în jur de 4000 – 5000 de euro, cele prelevate de medici de la pacienți decedați costau în jur de 2000 – 3000 de euro.
  • UPDATE 14:29 Poliția anunță că vor fi puse în executare nouă mandate de aducere ale persoanelor cercetate în cauză și vor fi citați mai mulți martori pentru a fi audiați la IPJ Iași.
  • UPDATE 14.05 Noi informații în cazul medicilor care montau dispozitive de la morti la pacientii vii. Potrivit unor surse, unora dintre pacienți li s-ar fi dat medicamente astfel încît să se simtă mai rău și să ajungă în situația de a avea nevoie de aceste dispozitive. Ar fi vorba de medicamentul Asta Neoton.
  • UPDATE, 12.05 Până la acest moment au fost identificați 170 de pacienți care ar fi beneficiat de operații unde s-au folosit dispozitive medicale provenite de la persoane decedate, susțin surse G4Media apropiate anchetei.
  • UPDATE 10.07 Ministerul Sănătății, precizări despre perchezițiile efectuate de procurori: Ministerul Sănătății a dat curs tuturor solicitărilor venite din partea organelor judiciare conform competențelor sale legale. Fiind o anchetă penală în curs de desfășurare, nu putem oferi alte informații sau detalii suplimentare. Ministerul Sănătății desfășoară permanent activități de prevenire și de combatere a actelor de corupție care pot pune în pericol funcționarea sistemului sanitar și siguranța pacienților”.

Context

Polițiștii pun în aplicare vineri dimineață 24 de mandate de percheziție domiciliară pe raza judeţelor Brașov, Iași și Neamț, la sediile sociale ale unor firme specializate în distribuirea de aparatură medicală, la domiciliile persoanelor fizice presupus a fi implicate în activitatea infracțională sau imobile deținute de aceștia, informează Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

Din cercetări au rezultat indicii cu privire la faptul că unele cadre medicale ar fi efectuat mai multe intervenții chirurgicale, cu încălcarea procedurilor de lucru și a indicațiilor de utilizare a dispozitivelor medicale, care au afectat ori au pus în pericol integritatea corporală, sănătatea și chiar viața unor persoane, pacienți ai acestora, susțin procurorii.

Sunt efectuate percheziții domiciliare la sediul primăriei Movileni, la sediile unor unități medicale – spitale și la sediul unei organizații non-guvernamentale.



Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?