ULTIMA ORĂ/Arafat și Streinu Cercel, declarații perverse, în linia intoxicărilor PSD

ULTIMA ORĂ/Arafat și Streinu Cercel, declarații perverse, în linia intoxicărilor PSD

ULTIMA ORĂ/Arafat și Streinu Cercel, declarații perverse, în linia intoxicărilor PSD. Arafat lasă să se înțeleagă că Guvernul Orban a acționat la un buton politic din afară pentru a trimite muncitori în Germania. Streinu Cercel alimentează teoria conspirativă că Guvernul Orban nu vrea să testeze populația pentru coronavirus. Ambele poziții sunt anti guvernamentale și sunt în linia discursului toxic al PSD.

Streinu-Cercel, la Antena 3: Testăm doar la jumătate din capacitatea noastră. Nu se solicită teste!

”Vreau să vă dau o informație pentru ziua de astăzi. Pentru ziua de astăzi, numărul de teste duse în laboratoarele care fac teste de tip PCR a fost la jumătate din capacitatea noastră de testare pe teritoriul României, ceea ce înseamnă că n-au fost solicitate mai multe” a spus Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Matei Balș, la Antena 3. 

Jurnalista Oana Zamfir a reacționat imediat: ”Asta e șocant. Domnule profesor, noi ne plângem în fiecare zi că nu testăm și dvs. spuneți că am putea testa dublu?”. 

Adrian Streinu-Cercel a subliniat că avem o capacitate de testare mulțumitoare, ”urmează ca-n următoarea săptămână să ajungem la 8.000 de teste pe zi, dar, pentru acest lucru, cineva trebuie să le solicite. Dacă nu sunt solicitate, nu se recoltează, dacă nu se recoltează, nu se efectuează”. 

Întrebat unde se rupe lanțul, prof. Streinu-Cercel a explicat că ”e de tip politică de sănătate publică”. ”Dacă vrem să testăm, putem, avem capacitatea, avem multe laboratoare care s-au pus la punct cu un efort fantastic, ceea ce este de aplaudat” a subliniat Streinu-Cercel, care a continuat: ”E modul de gândire a unei politici de sănătate publică, nu se înțelege că suntem în pandemie. Virusul atacă la fel peste tot. Dacă vrem să fim deștepți, trebuie să fim deștepți. Specialiștii trebuie să aibă un cuvânt clar, în așa fel încât să decidă politica de sănătate publică. Trebuie să înțelegem că nu trebuie să lăsăm oameni să se îmbolnăvească, ce e așa de complicat?”.  

Raed Arafat, despre muncitorii sezonieri: Nimeni nu a crezut că vor fi 2.000 pe zi. Solicitarea, pe cale diplomatică

Raed Arafat susține referitor la situația creată de plecarea muncitorilor sezonieri din țară, că solicitarea a fost făcută „pe cale diplomatică”, dar că nimeni nu a crezut că vor fi chemați 2.000 de români într-o singură zi.

Secretarul de stat a spus, la emisiunea „Marius Tucă Show”, că plecarea muncitorilor sezonieri români în occident trebuia să fie mai bine organizată.

„Acest lucru trebuia să se facă sub o organizare foarte riguroasă. Nimeni nu se aștepta la asta. Nu zice nimeni că au plecat brusc, asta se discută la nivel diplomatic, solicitarea de a da drumul la lucrători a venit pe cale diplomatică. Nimeni nu a crezut că vor chema 2000 de lucrători într-o singură zi”, a spus Arafat.






Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria