ULTIMA ORĂ/Doctorul Rafila anunță că în Italia a apărut un model de răspândire rapidă a noului coronavirus, care riscă să se replice și în alte țări

ULTIMA ORĂ/Doctorul Rafila anunță că în Italia a apărut un model de răspândire rapidă a noului coronavirus, care riscă să se replice și în alte țări

ULTIMA ORĂ/Alexandru Rafila anunță că în Italia a apărut un model de răspândire rapidă a noului coronavirus, care riscă să se replice și în alte țări.

Președintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat că în Italia a apărut un model de răspândire rapidă a noului coronavirus, trend care începe să se extindă și în alte țări, precum Franța sau Germania, anunță MEDIAFAX.

„Cred că în Italia e un model care riscă se se replice și în alte țări. Observăm trend asemănător în Franța. Observăm trend asemănător, puțin mai lent, în Germania, deci țări foarte mari. Cred că Italia trebuia să ia măsuri mai devreme. Noi avem cazuri de transmitere din import și ulterior cazuri de transmitere în comunitate, când nu au oameni cu simptome însă se transmite ușor”, a declarat Alexandru Rafila, duminică, la Digi 24.

El a precizat că este mai greu să ții situația sub control atunci când ai un areal mai mare de extindere.

„De exemplu, cetățeanul de la Roma a venit în România cu această infecție, deși nu prezenta simptome. Când se întâmplă pe un areal mare atunci e foarte greu să controlezi lucruri și atunci autoritățile fac mari eforturi”, a conchis Rafila.

În Italia, numărul deceselor din cauza coronavirusului a crescut alarmant într-o singură zi, de la 233 la 366, iar bilanțul persoanelor infectate este cu 25% mai mare, de la 5.883 la 7.375 de cazuri, potrivit Agenţiei italiene pentru Protecţie Civilă, citată de BBC. La nivel mondial, Italia este, începând de duminicăi, a doua cea mai afectată ţară din lume, după China.

În acest moment, în România sunt 15 persoane infectate cu noul COVID-19. Două cazuri au fost confirmate duminică, unul în București, altul în Mureș. Până acum sunt două cazuri de infectare cu noul virus în Capitală.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nou amantlâc în alcovul Bucureștiului? / Întâlnire amoroasă între o „fostă” și un „actual”

2 Așa o fi?

3 Doliu printre „valori” / A murit „regele maneliștilor”

4 Umilitor! / Arthur, cel mai mare urs din România, a fost împușcat de un prinț austriac într-o arie protejată din…

5 Dezvăluiri despre relația lui Gigi Becali cu Tania Budi