ULTIMA ORĂ/Germania, în pragul unei epidemii de coronavirus. Anunț oficial al Ministerului Sănătății

ULTIMA ORĂ/Germania, în pragul unei epidemii de coronavirus. Anunț oficial al Ministerului Sănătății

Germania se află la începutul unei epidemii de coronavirus după apariţia unor cazuri noi care nu mai pot duce la sursa originală a virusului în China, a declarat miercuri ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, relatează Reuters.

El a cerut ministerelor sănătăţii din landuri precum şi spitalelor şi patronatelor să-şi revizuiască planurile privind epidemia provocată de noul coronavirus.

”Lanţurile de infectare nu mai sunt urmărite parţial şi acesta este un lucru nou”, a spus el într-o conferinţă de presă. ”Numeroase persoane au avut contact cu pacienţi şi acesta este o schimbare mare pentru cei 16 pacienţi pe care îi aveam până acum și pentru care puteam stabili legătura cu China”, a menţionat ministrul german.

Și oficialii americani au dat semnale că există riscul extinderii pe scară largă a COVID-19. Centrul american pentru Controlul Bolilor și Prevenție a vorbit marți despre riscul unei pandemii.

”Nu mai este o chestiune de ‘dacă’. Este o problemă de ‘când’ și câți oameni vor fi infectați”, a spus prim-adjunctul Centrului, Anne Schuchat.

Pe de altă parte, președintele Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a recomandat evitarea termenului de ”pandemie”.

”Folosirea neglijentă a cuvântului ”pandemie” nu aduce niciun beneficiu, dar presupune un risc semnificativ în ce privește amplificarea inutilă și nejustificată a fricii. De asemenea, arată că nu mai putem opri virusul, ceea ce nu este adevărat”, a spus președintele OMS.

Foto: Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn/ Wikipedia

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Vipera ţine cu dinţii de Reghecampf

3 Așa o fi?

4 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

5 VIDEO De văzut!