ULTIMA ORĂ/Germania, în pragul unei epidemii de coronavirus. Anunț oficial al Ministerului Sănătății

ULTIMA ORĂ/Germania, în pragul unei epidemii de coronavirus. Anunț oficial al Ministerului Sănătății

Germania se află la începutul unei epidemii de coronavirus după apariţia unor cazuri noi care nu mai pot duce la sursa originală a virusului în China, a declarat miercuri ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, relatează  Reuters .

El a cerut ministerelor sănătăţii din landuri precum şi spitalelor şi patronatelor să-şi revizuiască planurile privind epidemia provocată de noul coronavirus.

”Lanţurile de infectare nu mai sunt urmărite parţial şi acesta este un lucru nou”, a spus el într-o conferinţă de presă. ”Numeroase persoane au avut contact cu pacienţi şi acesta este o schimbare mare pentru cei 16 pacienţi pe care îi aveam până acum și pentru care puteam stabili legătura cu China”, a menţionat ministrul german.

Și oficialii americani au dat semnale că există riscul extinderii pe scară largă a COVID-19. Centrul american pentru Controlul Bolilor și Prevenție a vorbit marți despre riscul unei pandemii.

”Nu mai este o chestiune de ‘dacă’. Este o problemă de ‘când’ și câți oameni vor fi infectați”, a spus prim-adjunctul Centrului, Anne Schuchat.

Pe de altă parte, președintele Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a recomandat evitarea termenului de ”pandemie”.

”Folosirea neglijentă a cuvântului ”pandemie” nu aduce niciun beneficiu, dar presupune un risc semnificativ în ce privește amplificarea inutilă și nejustificată a fricii. De asemenea, arată că nu mai putem opri virusul, ceea ce nu este adevărat”, a spus președintele OMS.

Foto: Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn/ Wikipedia


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?