ULTIMA ORĂ/Imaginile surprinse de un satelit militar arată că avionul ucrainean prăbușit în Iran a fost doborât de o rachetă antiaeriană

ULTIMA ORĂ/Imaginile surprinse de un satelit militar arată că avionul ucrainean prăbușit în Iran a fost doborât de o rachetă antiaeriană

Avionul ucrainean  prăbușit în Ira n a fost doborât de cel puțin o rachetă antiaeriană iraniană, informează CBS și Newsweek, care citează oficiali ai Pentagonului și un oficial irakian. Avionul Boeing 737-800 a fost, cel mai probabil, doborât de o rachetă model Tor-M1 („ SA-15 Gauntlet ”, conform terminologiei NATO).

Un satelit militar a detectat, în acest sens, amprentele termice provenind de la două lansări de rachete antiaeriene, cel mai probabil SA-15. La puțin timp, satelitul a detectat o nouă amprentă termică, provenită în urma exploziei în aer a aeronavei civile.

Astfel, oficialii americani sunt convinși că avionul ucrainean a fost doborât de forțele iraniene. 

Conform unei evaluări a Pentagonului, atacul a fost accidental, informează Mediafax, în contextul în care sistemele antiaeriene iraniene erau în alertă, de teama unei riposte a Statelor Unite la atacurile cu  rachete asupra bazelor militare din Irak .

Comandamentul Central american (CENTCOM) a refuzat să facă vreun comentariu pe această temă.

Toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului de tip Boeing 737–800 care zbura de la Teheran spre Kiev au murit după prăbuşirea aeronavei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...