ULTIMA ORĂ/Noi indicii că în China a început valul doi al epidemiei de coronavirus

ULTIMA ORĂ/Noi indicii că în China a început valul doi al epidemiei de coronavirus

Scăderea raportată de regimul comunist chinez a numărului cazurilor de infecţie cu virus Wuhan a fost aplaudată în întreaga lume drept dovadă că există lumină la capătul tunelului.

Cu toate acestea, noile cercetări au arătat că ar putea exista un al doilea val de infecţii. Conform experţilor medicali, 14% din pacienţii recuperaţi după infecţiile cu coronavirus din China devin pozitivi din nou, conform unui material al publicaţiei australiene 7news.

Cercetările au arătat că între 3% şi 14% dintre pacienţi au fost diagnosticaţi cu coronavirus, după ce au fost deja declaraţi recuperaţi.

La un spital din Wuhan medicii au descoperit că cinci din cei 147 de pacienţi pe care s-a efectuat un studiu au ieşit din nou pozitivi la testare, după recuperare, a declarat joi Wang Wei, directorul Spitalului Tongji al oraşului, pe postul naţional de televiziune CCTV.

Separat, directorul adjunct al Centrului de control şi prevenţie a bolilor din Guangdong, Dr. Song Tie, a spus că nu există nicio concluzie clară cu privire la motivul pentru care se întâmplă acest lucru şi dacă astfel de pacienţi ar putea fi încă purtători.

Pacienţii din Wuhan nu au prezentat simptome după ce au ieşit din nou pozitivi la teste, potrivit cercetărilor efectuate de medicii din Wuhan.

Cu toate acestea, aceşti „transportatori tăcuţi”, împreună cu numărul tot mai mare de cazuri despre care regimul comunist afirma că ar fi "importate", îngrijorează medicii.

Începând de sâmbătă, China a închis graniţele pentru majoritatea străinilor, a anunţat joi guvernul.

Cetăţenilor străini care deţin în prezent vize chineze sau permise de şedere li se va interzice temporar să intre în ţară până la o notificare ulterioară, potrivit unei declaraţii a ministerului de externe şi a autorităţii naţionale de imigrare.

De asemenea, guvernul suspendă toate programele de tranzit şi de acordare de viză la intrare. Persoanele care deţin paşapoarte diplomatice sunt scutite de la noua interdicţie.

Cetăţenii străini care trebuie să viziteze China din necesitate trebuie să solicite vize noi, iar deţinătorii de vize chineze eliberate după data anunţului vor fi primiţi în ţară, a adăugat declaraţia.

SURSA:  Epoch Times


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa