ULTIMA ORĂ/Trupele indiene au permisiunea de a trage în cazul unor noi confruntări la graniţa cu China

ULTIMA ORĂ/Trupele indiene au permisiunea de a trage în cazul unor noi confruntări la graniţa cu China

Beijingul este iritat de ştirile privind evoluţiile din India, care, potrivit publicaţiilor indiene, a notificat militarii săi de la graniţa cu China că au „libertate completă de acţiune” în cazul oricăror angajamente ostile cu forţele armate chineze de-a lungul frontierei din regiunea Ladakh.

Rapoartele au survenit în urma incidentului petrecut la frontiera dintre cele două ţări săptămâna trecută, care a dus la uciderea a 20 de militari ai armatei indiene - inclusiv un colonel, mort în circumstanţe agravante pentru regimul comunist - precum şi a unui număr necunoscut de victime ale trupelor chineze într-o zonă disputată din Valea Galwan în estul provinciei Ladakh.

Publicaţia Global Times, controlată de Partidul Comunist Chinez, prin analistul său Hu Xijin, a făcut referire la rapoartele indiene, spunând că dacă noile „reguli de angajare” ale părţii indiene sunt adevărate, ele constituie o încălcare gravă a tratatelor anterioare dintre cele două ţări.

Marile ziare indiene au afirmat că trupele indiene au primit noi ordine. Potrivit The Hindustan Times:

O schimbare semnificativă a Regulamentului de Angajare (RA) al armatei indiene survenit în urma derapajului din Valea Galwan care s-a soldat cu 20 de militari indieni morţi dă „libertate completă de acţiune” comandanţilor desfăşuraţi de-a lungul controversatei Linii de Control Actual (LAC) pentru a „gestiona situaţiile la nivel tactic", au declarat, sâmbătă, doi ofiţeri superiori, în condiţii de anonimat.

Comandanţii nu vor mai fi restricţionaţi să nu utilizeze arme de foc şi vor avea autoritatea deplină să răspundă la „situaţii extraordinare” folosind toate resursele de care dispun, a spus unul dintre ofiţerii citaţi mai sus.

În esenţă, militarii indieni vor putea trage asupra trupelor chineze dacă se simt ameninţaţi fără să consulte ofiţeri de nivel superior sau lanţul naţional de comandă.

Acest lucru are potenţialul de a genera noi astfel de escaladări.

Raportul Hindustan Times a menţionat în continuare o altă sursă militară, care a explicat: „Odată cu schimbările în RA, nu există nimic care să limiteze capacitatea comandanţilor indieni de a lua orice acţiune consideră necesară în LAC. RA a fost modificat pentru a aborda tactica brutală folosită de trupele chineze".

La câteva zile după ciocnirea de luni seară, care aparent nu a implicat folosirea armelor de foc, au apărut câteva detalii aproape incredibile despre „violenţe”: lupte brutale corp la corp cu pari prevăzuţi cu cuie şi lovituri cu bolovani, genernd zeci de morţi, unii aruncaţi de la înălţime în apele îngheţate ale râului Galwan.

Publicaţiile din India au citat surse de informaţii care susţin că până la 50 de soldaţi chinezi ar fi fost ucişi în incidente, dar nu au prezentat probe. Emisiunea de ştiri a televiziunii CCTV din China a dat ştiri vagi, marţi, despre confruntarea de la frontieră, relatează Epoch Times.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”