ULTIMA ORĂ/VIDEO În jur de 15.000 de soldați ruși, plasați în carantină, după ce au fost scoși la repetiții pentru parada militară de Ziua Victoriei

ULTIMA ORĂ/VIDEO În jur de 15.000 de soldați ruși, plasați în carantină, după ce au fost scoși la repetiții pentru parada militară de Ziua Victoriei

Rusia a plasat în carantină mii de soldați care au fost scoși la repetiții pentru parada militară dedicată Zilei Victoriei, fără a fi respectate regulile privind distanțarea socială impuse de epidemia de coronavirus. Ar fi vorba de 15.000 de soldați, relatează Guardian.

Ministerul apărării a anunțat că soldații au fost trimiși înapoi la bazele lor militare unde vor fi plasați în carantină pentru două săptămâni, însă nu a dat informații legate de apariția unor cazuri de infecții cu Covid-19 printre militarii scoși la repetiții.

Anunțul ministerului vine la câteva zile după ce președintele Vladimir Putin a decis amânarea ceremoniilor din 9 mai, Ziua Victoriei din al Doilea Război Mondial, unul dintre cele mai importante evenimente din Rusia, marcat, în mod tradițional, de o paradă militară în Piața Roșie din Moscova.

În ciuda lipsei de transparență a ministerului apărării, cazuri de infecții cu coronavirus au fost raportate în câteva baze și academii militare din Rusia, însă oficialitățile au susținut că soldații din aceste unități nu ar fi participat la repetițiile care au avut loc pe 1 aprilie.

O înregistrare video cu repetițiile din 1 aprilie a circulat în mediul online, arătând soldații scoși la defilare pe un câmp din apropierea capitalei, aceștia nerespectând niciun fel de distanță socială.

Rusia a raportat până acum peste 47.000 de cazuri de infecții și în jur de 400 de decese, focarul epidemiei din această țară fiind Moscova.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

4 Cine este senatorul PSD, Ion Ganea, care a dat peste cap planurile lui Marcel Ciolacu de a amâna alegerile: Fo…

5 ULTIMA ORĂ Dispar sistemele IT ale ministerelor și agențiilor guvernamentale, administrația centrală se va mut…