Ultimele avioane ale escadrilei de F-16, recepționate la baza Aeriană 86

Ultimele avioane ale escadrilei de F-16, recepționate la baza Aeriană 86

Ultimele trei avioane ale escadrilei de F-16 au fost recepționate, vineri, la baza Aeriană 86 de la Borcea, în cadrul unei ceremonii la care au participat șeful Forțelor Aeriene, Laurian Anastasof, secretarul de stat Mircea Dușa și omologul său portughez, Marcos Perestrello.

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

"Tehnologic, trecerea de la generația 3 la generația 4 aduce România în clubul țărilor cu o capabilitate credibilă și sosește cu o perspectivă de a putea realiza trecerea către generația 5 de avioane de luptă. Pentru Forțele Aeriene Române a fost un pas important și obligatoriu, inovațiile tehnologice din ultima perioadă conducând la evoluții și schimbări rapide în cadrul sistemului de apărare aeriană", a declarat, vineri, generalul-locotenent Laurian Anastasof.
El a mai spus că este important ca această platformă aeriană să fie exploatată la capacitate maximă, F-16 fiind un sistem de armă extrem de tehnologizat, interconectat cu toate sistemele de comunicații, de comandă/ control din sistemul de apărare aerian național și NATO.
"Aducerea în România a avioanelor F-16 reprezintă etapa de tranziție către introducerea în serviciul Forțelor Aeriene Române a aeronavelor de generația 5 și modernizarea aviației de luptă românești. La nivelul Ministerului Apărării este în plină desfășurare procesul complex de analiză a cărei rezultat ne va permite să identificăm calea optimă pentru finalizarea etapei de tranziție", a spus secretarul de stat Mircea Dușa.
După încheierea ceremoniei de recepție a avioanelor F-16, la Baza Aeriană 63 a avut loc o demonstrație de zbor a aeronavelor de acest tip.
Primele șase aeronave din escadrila de 12 avioane multirol incluse în acordul româno-portughez au intrat în dotarea Forțelor Aeriene Române pe data de 29 septembrie 2016, iar următoarele trei pe 16 decembrie 2016.

(A—autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?