Ultimele imagini cu submersibilul dispărut. Unde au fost suprinse, cine este fotograful VIDEO

Ultimele imagini cu submersibilul dispărut. Unde au fost suprinse, cine este fotograful VIDEO

Ultimele imagini cu submersibilul dispărut în timp ce se îndrepta către epava Titanicului au fost surprinse de jurnalistul Kenny Sharpe de la CBC, la St John’s. Aceasta a mărturisit pe Twitter că la momentul respectiv nu a știut ce a fotografiat.

Ulterior a aflat că este vorba chiar despre submersibilul Titan, care era remorcat în larg.

Submersibilul, în timp ce era tractat în larg FOTO Twitter Kenny Sharpe

În imagini se observă cum acesta este tras de nava Polar Prince, în timp ce echipajul se îndreaptă spre locul unde a naufragiat Titanicul.

Ultima imagine cu submersibilul dispărut FOTO Twitter Kenny Sharpe

Ultima imagine cu submersibilul dispărut FOTO Twitter Kenny Sharpe

Un fost scafandru cu experiență al Marinei Regale, actualmente pensionar, a pus la îndoială faptul că cele cinci persoane care se află în submersibilul dispărut duminică ar mai fi în viață.

Scenarii sumbre

Locul exact unde se află submersibilul Titanic și starea celor cinci membri ai echipajului de la bord nu sunt cunoscute. Se crede că vasul ar putea avea mai puține ore de oxigen rămas (ora 14.00 - ora României), creând o cursă contra cronometru pentru a găsi ambarcațiunea înainte de a fi prea târziu.

Dr. Ken Ledez, expert în medicină hiperbară la Universitatea Memorial din St John's, Newfoundland, a declarat pentru BBC News că lipsa aerului nu este singurul pericol cu care se confruntă cei aflați la bord.

Este posibil ca vasul să fi pierdut energie electrică, ceea ce este probabil să aibă un rol în controlul cantității de oxigen și dioxid de carbon din interiorul vasului. "Pe măsură ce nivelurile de dioxid de carbon se acumulează, devine sedativ, devine ca un gaz anestezic și veți merge la culcare", spune expertul.

Autoritățile americane și canadiene caută un submersibil care a dispărut duminică în timp ce transporta cinci persoane pentru a vedea epava Titanicului, în Atlantic. Nu este clar încă ce s-a întâmplat cu submersibilul când a pierdut contactul cu nava-mamă. Scenariile sumbre arată că este posibil ca submersibilul Titan să se fi spart la adâncimi foarte mari, ceea ce ar însemna că toți cei de la bord au murit. Dar există, de asemenea, o șansă destul de firavă ca submersibilul să fie încă undeva în adânc, intact și cu toți cei cinci pasageri în viață, scrie Insider .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?