Ultimul circ cu Dragnea, Gâdea și Badea de la Antena 3 confirmă deriva libertății presei din România taxată de Reporteri fără frontiere!

Ultimul circ cu Dragnea, Gâdea și Badea de la Antena 3 confirmă deriva libertății presei din România taxată de Reporteri fără frontiere!
 
Organizația internațională ”Reporteri fără frontiere” face o radiografie dură a presei din România, a cărei libertate ”este în derivă” cu câteva zile înainte de preluarea președinției rotative a UE. ”Reporteri fără frontiere” menționează aservirea presei de către patronii cu interese politice, precum Dan Voiculescu, dar și ”politizarea” și ”incompetența” CNA, instituția care ar trebui să controleze activitatea radio și tv.

 ”Politizarea excesivă a presei, mecanisme de finanțare corupte, aservirea agendei editoriale intereselor proprietarilor de media, informații false… Transformarea presei într-un instrument de propagandă politică a fost mai vizibilă ca niciodată în România în ultimii ani, mai ales în perioadele electorale care s-au înmulțit din cauza instabilității politice. Criza a dus la închiderea unor publicații și posturi, în timp ce oligarhii au preluat controlul altora”, scrie ”Reporteri fără frontiere” într-un comunicat de presă.

Organizația internațională arată că principala problemă a presei este structura de proprietate: ”Unii patroni de presă fac obiectul unor dosare judiciare, alții sunt în închisoare, iar cei mai mulți întrețin amiciții politice care le servesc interesele. În acest context, politica editorială a acestor media ignoră adesea interesul public, iar autocenzură este o condiție pentru supravițuire”.

”Reporteri fără frontiere” nominalizează Antena 3 și România TV ca instrumente de propagandă mediatică, spunând că ”proprietarii acestora au folosit posturile ca instrumente pentru a organiza campanii sistematice de dezinformare, vizând slăbirea sistemului judiciar”.

”Canalele tv private apropiate de Putere Romania TV sau Antena 3 au ignorat regulile deontologice de bază și au difuzat informații false despre manifestațiile din 201 și 201, lăsând de exemplu să se înțeleagă că George Soros era instigatorul mișcărilor de protest. Romania TV a fost de asemenea la originea unui campanii de dezinformare contra DNA și a procurorului-șef”, mai arată comunciatul citat.

Dan Voiculescu, Sebastian Ghiță, Adrian Sârbu, Alexander Adamescu și Dan Andronic sunt dați ca exemple de proprietari de presă acuzați de corupție.

”Reporteri fără frontiere” amintește și de presiunile coaliției PSD – ALDE asupra presei prin intermediul schimbărilor legislative, dar și prin acțiunea instituțiilor guvernamentale care au anchetat redacțiile independente.

Comunicatul integral al ”Reporteri fără frontiere”

Galerie foto și documente


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 AUDIO Acesta este Ponta, oameni buni! Sebastian Ghiță: „I-am zis lu Ponta, bă, o fut pe mă-ta, te duci pe stic…

2 Se prăbușește regimul! Surse PSD: Dragnea a angajat în administrația centrală peste 3500 de apropiați ai inter…

3 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

4 VIDEO Pe ăsta îl saltă primul! S-a autodenunțat în direct! S-a dus acasă la fosta șefă TAROM! „M-am întâlnit c…

5 VIDEO De ce nu-l reține DNA pe acest infractor? Acestea sunt imaginile de la întâlnirea Cuc-Mezei din fața cas…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trailerul de la noul film Războiul Stelelor s-a lansat și e aici