Ultimul gest al fondatorului Red Bull înainte de a muri. Toți angajații i-au mulțumit

Ultimul gest al fondatorului Red Bull înainte de a muri. Toți angajații i-au mulțumit

Cel mai bogat om din Austria și fondatorul companiei Red Bull a murit luna trecută în urma unei lupte îndelungate cu cancerul. Dietrich Mateschitz a cerut cu puțin timp înainte de moarte ca toți angajații săi din țară să primească un bonus consistent, în loc de „un ultimul mulțumesc”.

Dietrich Mateschitz FOTO Profimedia

Astfel, angajații Red Bull austrieci au primit pe lângă salariul pe luna octombrie și un bonus de 3.000 de euro. Potrivit presei locale, miliardarul ar fi purtat întotdeauna un respect profund angajaților lui.

Născut pe 20 mai 1944, Dietrich Mateschitz a lansat binecunoscuta băutură energizantă Red Bull în 1987, după ce descoperise preparatul la barul unui hotel din Hong Kong.

Această personalitate timidă a fost considerată în 2022 de revista Forbes drept cel mai bogat austriac, cu o avere estimată la 27,4 miliarde de euro.

Miliardarul a spus întotdeauna că datorează succesul și efortului angajaților, pe care i-a plătit întotdeauna foarte bine și le-a acordat mai multe facilități. Angajații lui au mașină de serviciu, zborurile în interes de serviciu sunt făcute la clasa business, iar mesele zilnice ale lucrătorilor sunt asigurate de furnizori de top. Potrivit publicației heute.at , angajații care se mutau în Austria pentru job primeau o subvenție pentru chirie.

Antreprenorul a pariat pe sponsorizarea sportivă pentru a nu depinde doar de veniturile generate de băutura sa energizantă, dar şi pentru o expunere de ne-egalat. În treizeci de ani, compania sa a devenit un partener esenţial al sportului mondial, de la sporturi extreme până la Formula One şi fotbal.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski