Ultimul set de documente publicate în cazul infractorului sexual Jeffrey Epstein dezvăluie alte nume sonore din politică și showbiz

Ultimul set de documente publicate în cazul infractorului sexual Jeffrey Epstein dezvăluie alte nume sonore din politică și showbiz

Un al cincilea și ultim set de documente judiciare referitoare la agresorul sexual Jeffrey Epstein a fost publicat. Printre cele 1.400 de pagini de înregistrări se numără depoziții cu Epstein și fosta sa iubită Ghislaine Maxwell. Acest ultim set arată că Epstein a refuzat de sute de ori să răspundă la întrebările avocaților, inclusiv în legătură cu presupusul șantaj al unor bărbați celebri.

Documentele au fost făcute publice în cadrul unui proces intentat de Virginia Giuffre, victimă a traficului sexual, notează BBC.

Acțiunea în justiție, depusă în 2015, a fost soluționată în 2017. De atunci, Maxwell a fost închis timp de 20 de ani pentru că l-a ajutat pe Epstein să abuzeze de tinere fete. Ea a făcut apel împotriva condamnării sale.

Dosarele judiciare conțin o transcriere a depoziției sub jurământ a lui Epstein din 2016, în care acesta a invocat în mod repetat dreptul constituțional la al cincilea amendament împotriva autoincriminării.

În timpul interogatoriului, un avocat al lui Giuffre l-a întrebat pe Epstein dacă i s-a spus să furnizeze un „raport detaliat” despre presupusele sale întâlniri sexuale cu bărbați influenți, cum ar fi prințul Andrew.

Avocatul a întrebat dacă acest lucru era destinat să fie folosit ca „material de șantaj”.

Epstein a refuzat să răspundă la oricare dintre întrebări, spunând în mod repetat doar cuvântul „al cincilea” de peste 500 de ori.

Al cincilea amendamendament din Constituția Statelor Unite este unul din drepturile fundamentale în SUA. Articolul definește un dreptul orcărui cetățean de a refuza să răspundă la o întrebare pentru simplu motiv că respectivul răspuns ar putea fi incriminant pentru el. A fost ratificat, împreună cu alte nouă articole, în 1791. Invocarea celui de al cincilea amendament este un termen colocvial folosit adesea pentru a invoca clauza de autoincriminare atunci când martorii refuză să răspundă la întrebări unde răspunsurile ar putea să-i incrimineze.

El a refuzat chiar să spună dacă o cunoștea pe Ghislaine Maxwell.

Ducele de York a declarat anterior pentru BBC că nu-și amintește să se fi întâlnit vreodată cu Giuffre, care a afirmat că a fost obligată să întrețină relații intime cu el de mai multe ori.

În 2022, ducele i-a plătit o sumă nedezvăluită pentru a soluționa procesul de agresiune sexuală intentat împotriva sa, dar a făcut acest lucru fără să recunoască vreo faptă sau responsabilitate.

În depoziția sa din 2016, publicată marți, Giuffre a declarat că a fost plătită între 10.000 și 15.000 de dolari pentru o întâlnire sexuală cu prințul.

Ea a declarat că a fost plătită cu 160.000 de dolari de către o organizație media pentru două articole și o fotografie în care apărea cu prințul Andrew.

Giuffre a negat, de asemenea, că ar fi avut o legătură sexuală cu vreun „președinte”, dar a susținut că a fost obligată să facă sex cu „un prim-ministru cunoscut”.

Ea a refuzat să dea numele acestei persoane, adăugând: „Dacă pot să spun, eu personal știu că nu este o persoană despre care este bine să vorbesc și nu am de gând, în mod clar, nu am de gând să îi spun numele”.

Giuffre a mai spus că a existat un alt individ care i-a fost prezentat ca fiind un prinț - în afară de Prințul Andrew - la care a fost traficată în sudul Franței.

În unele momente ale interviului, Giuffre a spus că nu-și putea aminti detalii, inclusiv ora și locul unor presupuse întâlniri sexuale specifice.

Ea a spus că a folosit Xanax, un medicament împotriva anxietății, precum și alte droguri de risc cum ar fi ecstasy și canabis.

Printre ceilalți bărbați cu care a spus că a fost forțată să întrețină relații sexuale se numără profesorul de drept de la Harvard Alan Dershowitz, patronul Victoria's Secret Les Wexner, investitorul miliardar Glenn Dubin și fostul emisar de pace al SUA George Mitchell, toți aceștia negând anterior afirmațiile sale.

În 2022, Giuffre a renunțat la un proces împotriva domnului Dershowitz și a recunoscut într-o declarație că „este posibil să fi făcut o greșeală în identificarea” acestuia.

Marți, un purtător de cuvânt al lui Les Wexner a trimis BBC la o declarație a avocaților săi, în care acesta a negat că s-ar fi întâlnit vreodată cu Giuffre.

Un purtător de cuvânt al lui Dubin a declarat săptămâna trecută presei americane că acesta neagă „cu tărie” acuzațiile aduse.

Marți, Mitchell și-a repetat negarea anterioară a afirmațiilor.

„Afirmația conținută în documentele publicate este falsă. Nu m-am întâlnit, nu am vorbit și nu am avut niciun contact cu Giuffre”, a declarat acesta pentru BBC.

Giuffre a mai spus că a fost traficată către informaticianul american Marvin Minsky și agentul francez de modelling Jean-Luc Brunel.

Minsky a murit în 2016. Brunel s-a sinucis într-o închisoare din Paris în 2022, în timp ce aștepta să fie acuzat de viol și trafic de persoane.

Cele cinci seturi de dosare judiciare ale lui Epstein, publicate în ultima săptămână, au conținut detalii care nu erau cunoscute anterior.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat