UMILITOR! Tot Dragnea e la BUTOANE! Ministresa Justiției, silită de gașca penalilor să dea explicații pentru absența de la ședința CSM unde trebuia pusă șefă SS Adina Florea!

UMILITOR! Tot Dragnea e la BUTOANE! Ministresa Justiției, silită de gașca penalilor să dea explicații pentru absența de la ședința CSM unde trebuia pusă șefă SS Adina Florea!

UMILITOR! Tot Dragnea e la BUTOANE! Ministresa Justiției, silită de gașca penalilor să dea explicații pentru absența de la ședința CSM unde trebuia pusă șefă SS Adina Florea! Ana Birchall a fost interogată la Antena 3, ca la procuratură, de ce n-a participat la ședința CSM unde trebuia pusă în funcția de șefă a SS favorita penalilor, Adina Florea!

Știre Antena 3:

„Adina Florea, cea care a luat cel mai mare punctaj la concursul pentru ocuparea funcției de președinte al Secției de investigare a infracțiunilor din Justiție, nu a fost validată de CSM pentru că nu a fost cvorum la ședință. Ministrul Justiției, Ana Birchall, a lipsit de la ședință. 

Ședința era programată de mai bine de o săptămână.

Ministrul Justiției nu s-a prezentat și nici nu a explicat motivele. Nu a fost singura, nici procurorul general Bogdan Licu, nici președintele ÎCCJ, Cristina Tarcea, nici vicepreședintele CSM, Nicolae Solomon, nu s-au prezentat la ședință. 

Reacția Ministrul Justiției: 

„Eu am primit convocarea marți seara. Ziua de ședință de guvern e una foarte plină pentru Ministerul Justiției. Eu am avut discuții cu doamna Savonea în ultimele săptămâni prin care am rugat-o să stabilească o zi pe săptămână câna are loc plenul CSM tocmai pentru că doresc să particip. Și am fost asigurată că se va întâmpla acest lucru. Convocarea pentru ședința de astăzi de plen a avut loc marți după-amiază. Eu i-am comunicat și verbal secretarului general al CSM că sunt în imposibilitatea de a mă prezenta și i-am și scris politicos, lucru care am înțeles că a fost salutat și apreciat. E o situație strict obiectivă și eu regret că acest lucru a generat o dezbatere, care nu are la bază nimic din ceea ce s-a întâmplat în realitate”, a spus ministrul Justiției, Ana Birchall, la Antena 3.”

Ulterior, la fel de umilitor, Ana Birchall a trimis joi un comunicat de presă cu o serie de precizări referitoare la ședința CSM în care ar fi trebuit să fie validată Adina Florea în postul de conducere al SIIJ, dar la care Ana Birchall nu a participat:

”Doamna președinte a Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a fost informată din timp că nu pot participa la ședința Plenului CSM de joi, 20 iunie 2019, ședință care a fost convocată marți după-amiază, având în vederea obligaţiile mele care rezultă din calitatea de ministru al justiţiei. Pentru a evita asemenea situaţii, am purtat, în ultima vreme, discuții cu doamna Lia Savonea în care am rugat-o, aşa cum rezultă şi din documentul ataşat, să stabilească o zi pe săptămână, dedicată Plenului CSM şi care să nu se suprapună peste ziua în care sunt programate activităţi guvernamentale, tocmai pentru că doresc să particip la ședințele Plenului CSM”, a declarat ministrul Justiției în comunicatul de presă.

Precizarea ministrului a venit în contextul în care în spațiul public a fost vehiculată ideea că Ana Birchall ar fi boicotat ședința CSM în cadrul căreia procurorul Adina Florea urma să fie validată la conducerea Secției de Investigare a Magistraților. Ședința a fost amânată în lipsă de cvorum.

Tot joi, procurorul Bogdan Pîrlog a cerut CSM să nu valideze concursul pentru șefia Secției Speciale, acuzându-i pe membrii comisiei de concurs de ostilitate vădită, rea credință și lipsă de  imparțialitate. Procurorul, care a candidat la șefia SIIJ, susține că solicitase reprogramarea interviului pentru că în ziua aleasă de Savonea pentru interviu, Pîrlog se afla împreună cu familia în vizită la acvariul din Barcelona. Primul obiectiv din proiectul depus de procurorul Bogdan Pârlog pentru șefia SIIJ era sistarea imediată a activității secției conduse acum de Gheorghe Stan și Adina Florea.





Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?