Un adolescent român a inventat un generator de dimensiunea unei doze de suc care poate alimenta cu electricitate un cartier aproape un secol

Un adolescent român a inventat un generator de dimensiunea unei doze de suc care poate alimenta cu electricitate un cartier aproape un secol

Un adolescent român de doar 15 ani a reușit să uimească întreaga țară după ce a inventat un generator de energie de dimensiunile unei doze de suc, care poate produce timp de jumătate de secol curent electric pentru un întreg cartier rezidențial.

Vladimir Vîrzob, adolescentul care vrea să descopere tainele științei și studiul energeticii nucleare a atras deja atenția saloanelor de inventică.

„Bateria nucleară KN-9 reprezintă o sursa de energie pentru o perioada inteligentă de timp și functionează după principiul iradierii unui material electric”, explică adolescentul, potrivit Realitatea.net.

De asemenea, impresionantă este și dimensiunea extrem de mică a bateriei, în comparație cu volumul surselor de energie din zilele noastre.

„Invenția mea se referă la o baterie radio-izotopică ce are ca principiu de bază un principiu ce dateaza de la mijlocul secolului al XX-lea, respectiv convertirea radiațiilor nucleare în energie electrică, dar aduce o abordare inovativă acestui proces de convertire, o abordare ce nu a fost încă studiată de comunitatea stiintifică”, mai spune tânărul.

Vladimir este, acum, la un nou premiu, la un salon de inventică, după medalia de aur obținută în 2020. Atunci a realizat un moderator nuclear folosit în decontaminarea suprafețelor radioactive.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...