Un al doilea dezertor din grupul Wagner, omorât cu bestialitate. „Mi-am dat seama că nu este războiul meu” FOTO

Un al doilea dezertor din grupul Wagner, omorât cu bestialitate. „Mi-am dat seama că nu este războiul meu” FOTO

Un deținut, eliberat din închisoare pentru a lupta în grupul rus Wagner , a devenit cel de-al doilea mercenar executat cu un baros. Bărbatul, aflat în prima linie, a fost acuzat de „trădare”, după ce a dezertat în Ucraina. Colegii săi l-au capturat și omorât, iar imaginile înfiorătoare au ajuns pe o rețea de socializare.

Dmitri Iakușcenko, mercenarul Wagner executat cu un baros FOTO Telegram

Un videoclip de-a dreptul terifiant îl arată pe Dmitri Iakușcenko, în vârstă de 44 de ani, mărturisind că s-a predat Ucrainei, în timp ce capul său era legat strâns de un bloc de cărămizi, cu folie alimentară. În spatele său stătea un bărbat cu un baros, care aștepta momentul execuției.

Imaginile înfiorătoare, apărute pe Telegram

Videoclipul cu execuția lui Iakuşcenko a fost distribuit de canalul Gray Zone Telegram, care este legat de Wagner, notează Dailymail.

Iakușcenko, purtând uniformă militară, a mărturisit că și-a dat seama că nu este războiul său, după ce a fost trimis să lupte pentru Putin . După ce s-a aflat că s-a predat, el își amintea că a fost lovit în cap pe străzile din Dnipro, în centrul Ucrainei, iar, ulterior, s-a trezit în camera de execuție, cu capul legat. Bărbatul a adăugat că i s-a spus că va fi judecat pentru dezertare.

Dmitri Iakușcenko, vorbind la cameră, înainte de execuție FOTO Telegram

Dmitri Iakușcenko, vorbind la cameră, înainte de execuție FOTO Telegram

În momentul imediat următor, bărbatul care stătea în spatele lui a ridicat barosul și l-a lovit în cap pe Iakușcenko. Zgomotul craniului său zdrobit, auzindu-se răsunător în videoclip. Iakușcenko este lovit de încă două ori, camera imortalizând clipa în care trupul său neînsuflețit se prăbușește la pământ.

Înainte de a fi executat, el a spus următoarele, în fața camerei:

Sunt Dmitri Iakuşcenko, născut în 1978, în Crimeea. Am mers pe front în rândurile PMC Wagner (companie militară privată). Pe front, mi-am dat seama că acesta nu era războiul meu...

Astăzi am fost pe străzile din Dnipro, unde am primit o lovitură la cap și mi-am pierdut cunoștința. M-am trezit în această cameră unde mi s-a spus că voi fi judecat [pentru dezertare]”.

Nu este prima crimă de acest fel. Criminalului condamnat Yevgeny Nuzhin, în vârstă de 55 de ani, a avut parte de o execuție similară. El a fost ucis, tot cu lovituri de baros, de către compatrioții săi, în luna noiembrie a anului trecut.

Yevgeny Nuzhin, mercenarul Wagner, executat în același mod FOTO Telegram

Yevgeny Nuzhin, mercenarul Wagner, executat în același mod FOTO Telegram

Cine era Dmitri Iakușcenko

Relatările din Rusia spun că Iakușcenko a fost un criminal și un tâlhar condamnat, care a fost eliberat dintr-o pedeapsă de 19 ani de închisoare, pentru a lupta în războiul lui Putin. Când a ajuns în prima linie cu mercenarii Wagner, s-a predat Ucrainei. Iakuşcenko pare să fi fost condamnat pentru crime pe care le-ar fi comis în zona Crimeei, când aceasta era încă sub controlul ucrainean, înainte de anexarea lui Putin, din 2014. Ulterior, el a fost transferat la o închisoare din Engels, în Rusia.

De aici a fost recrutat ca parte a planului rusesc de a elibera ucigași, violatori și alți criminali pentru a lupta împotriva Ucrainei, oferindu-le o iertare dacă supraviețuiesc timp de șase luni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...