Un al doilea soldat german suspectat de pregătirea unui atentat a fost arestat

Un al doilea soldat german suspectat de pregătirea unui atentat a fost arestat

Un al doilea soldat suspectat de convingeri de extremă dreapta și că ar fi participat la un proiect de atentat împotriva unor personalități politice germane a fost arestat, a anunțat marți Parchetul antiterorist german, informează AFP.

Acest nou suspect, identificat ca Maximilian T., cetățean german în vârstă de 27 de ani, este acuzat de "pregătirea unui atentat grav", alături de alți doi suspecți, arestați la sfârșitul lui aprilie: Mathias A., un student german în vârstă de 24 de ani, și Franco Albrecht, un ofițer în vârstă de 28 de ani.

Cei trei bărbați intenționau să atace personalități responsabile, în opinia lor, de 'eșecul în materie de politică a imigrației sau angajate în februarie în primirea de refugiați', precizează comunicatul Parchetului.

Ei au elaborat liste de ținte potențiale, pe care figurau inclusiv numele fostului președinte german Joachim Gauck sau al actualului ministru al justiției, Heiko Maas.

Ideea celor trei era de a ataca aceste personalități pentru "a arunca suspiciunea pe umerii solicitanților de azil în Germania". Pentru aceasta, ei voiau să pună anchetatorii pe pista unui refugiat sirian care nu a existat niciodată, dat fiind că era vorba de o identitate falsă, luată de ofițerul Albrecht.
Continuându-și viața de locotenent la baza franco-germană din Illkirch, lângă Strasbourg, în estul Franței, ofițerul german de 28 de ani a reușit să se dea drept refugiat sirian și a obținut, sub această falsă identitate, azil la începutul lui 2016 în Germania.

Franco Albrecht a fost arestat la mijlocul lui ianuarie de poliție austriacă, după ce a încercat să recupereze o armă ascunsă în toaleta pentru persoane cu handicap de pe aeroportul din Viena.

Cazul a luat deja o turnură politică, opinia publică întrebându-se cum a putut înregistra administrația germană un om care nu vorbea araba ca fiind refugiat sirian. Ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, jenat de acest caz și de alte scandaluri, a ordonat o amplă operațiune de căutare în cadrul tuturor cazărmilor armatei germane pentru a confisca orice obiect ce ar aminti de epoca nazistă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

3 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate

4 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

5 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS