Un alt american deţinut în Iran (presă)

Un alt american deţinut în Iran (presă)

Un fost militar american se află în detenţie în Iran, unde a mers în vizită la prietena sa, a relatat marţi New York Times, fapt ce riscă să accentueze tensiunile între Washington şi Teheran, potrivit AFP.

Michael R. White (46 de ani), originar din California, nu s-a mai îmbarcat la zborul de întoarcere via Dubai în luna iulie, a mărturisit mama sa cotidianului newyorkez.

Departamentul de Stat al SUA a anunţat că are 'cunoştinţă de aceste informaţii' de presă cu privire la detenţia cetăţeanului american, dar a refuzat să ofere mai multe detalii, invocând protejarea vieţii private.

'Nu avem o prioritate mai mare decât siguranţa şi securitatea cetăţenilor americani în străinătate', a comentat un purtător de cuvânt al diplomaţiei SUA.

Joanne White, mama lui Michael R. White, a declarat pentru New York Times că fiul său s-a deplasat în Iran 'de cinci sau şase ori' pentru a se întâlni cu o iraniancă pe care o prezenta drept prietena sa.

Ea a explicat că a aflat de la Departamentul de Stat că fiul ei a fost reţinut în Iran pe baza unor acuzaţii încă neclare.

Joanne White a afirmat că a cerut ambasadei Elveţiei, care reprezintă interesele americane în Iran în absenţa relaţiilor diplomatice între cele două ţări, să efectueze o vizită consulară fiului său.

Cel puţin alţi trei cetăţeni americani, între care doi de origine iraniană, sunt deţinuţi de către Republica Islamică.

Relaţiile între cele două ţări s-au deteriorat grav anul trecut când preşedintele Donald Trump a anunţat retragerea SUA din acordul nuclear încheiat între Iran şi marile puteri în 2015 şi reinstituirea sancţiunilor împotriva Teheranului.AGERPRES/ (AS-autor: Lilia Traci; editor: Sorin Popescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...