Un alt suspect, arestat în Germania în cazul morţii jurnalistei din Bulgaria

Un alt suspect, arestat în Germania în cazul morţii jurnalistei din Bulgaria

Un nou suspect a fost arestat în localitatea Stade, la circa 45 km vest de oraşul german Hamburg, în legătură cu uciderea jurnalistei bulgare Viktoria Marinova de la o televiziune din Ruse, informează miercuri publicaţia bulgară 168 Chasa, citată de dpa.

Suspectul, descris drept un tânăr bulgar de 20-30 de ani, a fost reţinut în Germania, unde locuieşte mama sa, părăsind duminică Bulgaria.

Canalul de televiziune TVN a transmis că acesta a declarat că nu o cunoaşte pe jurnalistă ucisă.

Potrivit postului de televiziune bulgar Nova, care citează o sursă apropiată anchetei, ADN-ul persoanei reţinute este 100% identic cu mostrele de ADN care au fost prelevate din probe găsite în locul crimei.

Mai mulţi localnici, informează presa bulgară, au declarat că ei cunosc identitatea suspectului reţinut, care se pare este un tânăr născut în 1997. Unii dintre aceştia au afirmat că poliţia din Ruse le-ar fi reţinut pe soţia şi pe o mătuşă a acestuia, dar oficial aceste informaţii nu au fost confirmate.

Mai mult, un alt canal tv bulgar bTV a informat că poliţia a efectuat percheziţii într-un imobil din Ruse şi ar fi descoperit telefonul victimei, dar nu se ştie dacă există vreo legătură cu suspectul arestat în Germania.

Corpul neînsufleţit al jurnalistei Viktoria Marinova a fost descoperit sâmbătă într-un parc din oraşul Ruse, unde se pare că făcea jogging. Înainte de a fi ucisă, ea fusese violată.

Cetăţeanul român reţinut anterior în legătură cu moartea jurnalistei a fost eliberat din lipsă de probe.

Poliţia bulgară anunţase marţi că a reţinut, pentru 24 de ore, un cetăţean român de origine ucraineană şi că în prezent verifică alibiul său în cadrul anchetei privind acest asasinat.

Viktoria Marinova (30 de ani), care era reprezentant administrativ şi prezentatoare la postul local TVN Ruse, a difuzat în ultima sa emisiune din 30 septembrie o convorbire cu doi jurnalişti de investigaţii: Dimitar Stoianov din Bulgaria şi Attila Biro din România, care întreprind o anchetă în legătură cu bănuielile de fraudă în cazuri de gestionare a fondurilor europene, în care ar fi implicaţi oameni de afaceri şi aleşi.

Anchetatorii încearcă să afle mobilul asasinatului fără a exclude o posibilă legătură cu activitatea profesională a victimei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...