Un american din Tel Aviv oferă o recompensă de 250.000 de dolari pentru eliberarea unui ostatic al Hamas VIDEO

Un american din Tel Aviv oferă o recompensă de 250.000 de dolari pentru eliberarea unui ostatic al Hamas VIDEO

Un american cu domiciliul în Tel Aviv a anunțat că oferă o recompensă consistentă oricui va ajuta la eliberarea unui ostatic Hamas. Robby Berman recunoaşte că nu este milionar, dar spune că are mai multe contacte care l-au ajutat să strângă această sumă importantă.

Poate că asta nu va schimba nimic, poate că nimeni nu va da informaţii, dar dacă există 1% şanse ca asta să salveze viaţa cuiva, credeţi-mă că asta mă va face fericit”, a declarat el postului francez BFMTV.

Americanul locuiește la Tel Aviv FOTO Facebook Robby Berman

Berman a anunțat că oferă suma de un milion de shekeli (250.000 de dolari) oricui ajută la eliberarea unui ostatic, arată sursa citată.

Pentru a fi sigur că reușește să salveze viața chiar și a unui singur ostatic, el a creat o adresă de e-mail care poate fi accesată de oricine - onemillionshekels@gmail.com -, dar şi o campanie difuzată în arabă pe reţele de socializare.

Nu cred că cineva îmi va trimite un e-mail cu o adresă spunându-mi că «acolo sunt ascunşi ostaticii»”, declară el.

Însă nimic nu îl împiedică să spere că ar putea exista un scenariu ideal.

Îmi închipui că, în haosul bombardamentelor israeliene în Gaza, cineva va vedea un ostatic scăpând, fugind, şi-i va propune să se ducă la el acasă, să-l găzduiască. Apoi, când va sosi armata israliană, persoana care a ajutat ostatici va agita un steag alb şi le va spune militarilor «avem un ostatic israelian cu noi»”, a declarat americanul.

Secretarul general al ONU face apel la Israel să „evite o catastrofă umanitară“ în Fâșia Gaza: „Sunt şase zile de când nimic nu intră“

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, este în "contact permanent" cu autorităţile israeliene "pentru a le cere să evite o catastrofă umanitară", a declarat vineri purtătorul său de cuvânt Stephane Dujaric, referindu-se la ordinul de evacuare a unei părţi a Fâşiei Gaza, potrivit AFP.

ONU a declarat joi seara că a fost informată de armata israeliană cu privire la un ordin de "relocare" a circa 1,1 milioane de locuitori la nord de Wadi Gaza spre sud "în 24 de ore", conform Agerpres.

"Facem apel puternic ca un astfel de ordin să fie anulat pentru a evita transformarea a ceea ce este deja o tragedie într-o situaţie catastrofală", a insistat Stephane Dujarric.

"Secretarul general şi echipa sa au stat un timp la telefon. El este în contact permanent cu autorităţile israeliene pentru a le cere să evite o catastrofă umanitară", a mai spus purtătorul de cuvânt citat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat