Un angajat al Primăriei Brăila, confirmat cu COVID-19 în urma unui test făcut într-un laborator privat

Un angajat al Primăriei Brăila, confirmat cu COVID-19 în urma unui test făcut într-un laborator privat

Un angajat din cadrul Primăriei Brăila a fost confirmat cu COVID-19, în urma unui test făcut într-un laborator privat, cazul fiind făcut public, joi, de primarul municipiului, Marian Dragomir.

"Angajatul îşi desfăşoară activitatea într-o altă clădire a Primăriei Brăila, iar din data de 11.05.2020, de când s-a simţit rău, este în izolare la domiciliu. Alţi trei colegi sunt în izolare din 08.05.20202 şi din 11.05.2020. Au contactat medicul de familie, pentru a anunţa starea de sănătate. Au primit medicamentaţie pentru problemele medicale semnalate. Colegul a făcut pe propria cheltuială, la un laborator privat, testul pentru COVID-19 şi a fost confirmat pozitiv azi, 21.05.2020", a scris primarul Marian Dragomir, pe pagina sa de Facebook.

Edilul a precizat că procedura de limitare a răspândirii de COVID-19 a fost respectată la nivelul Primăriei Brăila, prin faptul că, la primul posibil simptom, colegii au mers acasă şi au anunţat medicul de familie, iar birourile au fost dezinfectate preventiv.

"De la data confirmării, 21.05.2020, toţi colegii de la Direcţia de Strategii vor sta în izolare la domiciliu. Au instalat o aplicaţie pe calculatoarele de serviciu, pentru a putea lucra de acasă şi a avea acces la documente. DSP Brăila va efectua ancheta epidemiologică şi va recolta probe. Voi comunica întotdeauna transparent şi nu voi ascunde niciodată adevărul. Le dorim multă sănătate şi aşteptăm să depăşească această perioadă, pentru a relua activitatea", a mai scris primarul Dragomir.

Referitor la acest caz, prefectul judeţului Brăila, Cătălin Boboc, a declarat că testarea s-a făcut la cererea pacientului, într-un laborator privat, care a "omis" însă să notifice DSP despre recoltarea acestor probe, aşa cum ar fi fost obligatoriu, pentru luarea în evidenţă a pacienţilor.

"Angajatul primăriei s-a simţit rău şi a rămas la domiciliu, la recomandarea medicului de familie. Din proprie iniţiativă sau la recomandare, pacientul s-a testat la cerere la un laborator privat, care face teste contra cost, iar rezultatul a venit pozitiv. Doamna dr. Andreea Gavrilescu (n.r. epidemiolog DSP Brăila) a demarat ancheta epidemiologică şi a trimis ambulanţa pentru pacient, care va fi internat în spital. I se vor recolta din nou probe, pentru confirmare şi va fi tratat conform procedurilor. Nu este nimic ieşit din comun, doar că laboratorul a omis să notifice DSP despre recoltarea probelor, ceea ce ar fi fost obligatoriu, pentru luarea în evidenţă a pacienţilor. La finalul anchetei, vom reveni cu concluzii", a declarat prefectul Cătălin Boboc. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Făbricuța de tutișoare a României / Azi, Dana Budeanu, de care a ajuns să râdă și Mândruță!

2 Faza anului în București: Milionar cu Ferrari de 450k luând curent de la un Uber

3 Sunt acri strugurii / Andra a plecat de la „Vocea României” după numai un sezon: „Mi s-a cerut să fiu rea”

4 Doi foști tablagii, sinecuriști PSD, eliminați de la vârful Romarm

5 Fabrica de javre a României / Azi Valentin Stan, antivaccinist