Un apropiat al prinţului Charles a demisionat din rolul deţinut în acţiunile de caritate în urma unui scandal de corupţie

Un apropiat al prinţului Charles a demisionat din rolul deţinut în acţiunile de caritate în urma unui scandal de corupţie

Michael Fawcett, mâna dreaptă a prinţului Charles timp de zeci de ani, a demisionat din funcţia de conducere la una dintre principalele organizaţii de caritate ale prinţului de Wales, la câteva săptămâni după publicarea unui articol care susţinea că Fawcett ar fi oferit premii onorifice în schimbul donaţiilor, relatează Reuters şi dpa.

Ziarul Sunday Times a raportat în septembrie că un om de afaceri saudit ar fi primit un premiu după ce a plătit mii de lire sterline către proiecte de caritate susţinute de prinţul Charles, cu ajutorul unor apropiaţi ai prinţului.

După apariţia articolului, Fawcett s-a retras temporar din funcţia de director executiv al organizaţiei de caritate a prinţului Charles "The Prince's Foundation", iar Scottish Charity Regulator a anunţat că a început o investigaţie cu privire la modalităţile de finanţare ale acesteia.

Organizaţia de caritate a anunţat vineri într-un comunicat că Michael Fawcett a demisionat oficial din funcţia de director executiv. Biroul prinţului, Clarence House, a afirmat că fundaţia va înceta să mai folosească compania lui Fawcett, Premier Mode, care a organizat evenimente de caritate în valoare de sute de mii de lire sterline.

"Michael Fawcett şi Premier Mode nu ne vor mai oferi servicii în viitor. Cu toţii am fost de acord să punem capăt acestor aranjamente", a spus un purtător de cuvânt al Clarence House.

Fawcett, fost valet al prinţului Charles, nu a putut fi contactat pentru declaraţii, însă ziarul Daily Mail a citat un prieten sub rezerva anonimatului care a afirmat că acesta este "devastat" din cauza situaţiei.

Fawcett a început ca valet într-un palat britanic şi a avansat devenind un consilier personal al prinţului Charles. Mass-media britanice au relatat mult timp despre această relaţie, Charles spunându-le prietenilor că Fawcett era singurul apropiat pe care îl considera indispensabil. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

2 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e