Un articol din Statutul poliţistului, declarat neconstituţional de CCR

Un articol din Statutul poliţistului, declarat neconstituţional de CCR

Curtea Constituţională a decis marţi că un articol din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, care se referă la sancţionarea abaterilor disciplinare, este neconstituţional.

Curtea Constituţională, în cadrul controlului posterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis marţi excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 58 ind. 1 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului şi a constatat că acestea sunt neconstituţionale.

Art. 58 ind. 1 din Legea nr.360/2002 prevede următoarele: "Pentru prevenirea săvârşirii de abateri disciplinare, persoana prevăzută la art. 59 alin.(2) poate dispune atenţionarea poliţistului. În acest caz, măsura se dispune în scris, are caracter administrativ-preventiv şi nu produce consecinţe asupra raportului de serviciu".

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului şi instanţelor de judecată care au sesizat Curtea Constituţională, respectiv Curţii de Apel Craiova - Secţia contencios administrativ şi fiscal şi Tribunalului Bacău - Secţia a II-a civilă şi de contencios administrativ şi fiscal. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 Așa o fi?

4 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …