Un articol excepțional despre modestia unui fost președinte american! Casa lui valorează mai puțin ca mașinile agenților care-l păzesc!

Un articol excepțional despre modestia unui fost președinte american! Casa lui valorează mai puțin ca mașinile agenților care-l păzesc!

Un articol excepțional despre modestia unui fost președinte american! Casa lui valorează mai puțin ca mașinile agenților care-l păzesc! Povestea unui președinte modest: Jimmy Carter este singurul care a părăsit Casa Albă pentru mica sa fermă din orașul natal.

Jimmy Carter își termină cina de sâmbătă seara, somon cu brocoli pe o farfurie din hârtie, zâmbește larg în stilul său celebru, și, pe un ton jucăuș, își strigă soția cu care este împreună de 72 de ani, Rosalynn: „Haide, puștoaico!” . Este povestea unui președinte care a ales să trăiască modest după ce a părăsit Casa Albă. Casa sa valorează mai puțin decât autoturismele agenților de securitate care asigură paza fostului președinte american, relatează The Washington Post , într-un amplu reportaj despre viața familiei Carter.

Rosalynn râde și îl ia de mână pentru a traversa împreună bucătăria vecinului plină de materiale de campanie din 1976, fotografii ale liderilor lumii și câteva doze Billy Beer, apoi ies pe ușa din spate, unde așteaptă agenții serviciilor secrete. Fac asta aproape în fiecare weekend, în orășelul în care s-au născut, el acum 94 de ani, ea acum aproape 91 de ani. Cina la prietenul Jill Stuckey, cu câte un pahar de chardonnay, este un ritual, apoi merg pe jos jumătate de milă până la ferma pe care au construit-o în 1961.

Cel de-al 39 lea președinte american trăiește modest, într-o casă cu două dormitoare, din orașul natal Plains, din Georgia, evaluată la 167.000 de dolari, mai puțin decât valoarea autoturismelor serviciilor secrete care îi asigură paza și stau parcate în fața locuinței sale.

Este singurul fost președinte care s-a întors la locuința sa modestă după ce a părăsit Casa Alba, un contrast izbitor față de succesorii săi care au îmbrățișat un alt tip de putere după terminarea mandatului: bogăția.

Chiar și cei care și-au început mandatul fiind deja bogați, inclusiv Bill Clinton și Barack Obama, au câștigat ulterior milioane de dolari prin oportunitățile care sunt oferite foștilor președinți. Întrebați dacă le lipsește ceva, Rosalynn spune: ”Nu, sunt fericită!. ”Aici ne simțim acasă, iar oamenii din oraș au grijă de noi atunci când avem nevoie”, completează Jimmy Carter.

Jimmy Carter a fost președinte al Statelor Unite ale Americii în perioada 1977–1981, din partea Partidului Democrat, și este laureat al Premiului Nobel pentru Pace, distincție primită în 2002.





Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...