Un artist sirian i-a pictat pe liderii lumii ca pe niște refugiați vulnerabili

Un artist sirian i-a pictat pe liderii lumii ca pe niște refugiați vulnerabili

Un artist sirian refugiat care a petrecut 19 luni lucrând într-un studio din Bruxelles la o serie de picturi în care îi prezintă pe liderii lumii ca pe niște oameni neajutorați și siliți să-și părăsească locuințele își prezintă acum operele în cadrul unei galerii din Dubai, relatează marți Reuters.

Sursa foto: (c) Abdalla Al Omari / Facebook

"Seria vulnerabilității" a lui Abdalla Al Omari include picturi cu președintele american Donald Trump înfățișat ca un refugiat cu un copil în brațe, președintele rus Vladimir Putin prezentat ca cerșetor, precum și fostul premier britanic David Cameron sau fostul președinte iranian Mahmoud Ahmadinejad.

Sursa foto: (c) Abdalla Al Omari / Facebook

"Scopul meu cumva s-a schimbat de la a prezenta o expresie a furiei la o dorință mai vie de a dezarma aceste figuri, de a le prezenta în afara poziției lor de putere", a declarat Omari pentru Al Jazeera.

Omari a început să picteze la Damasc la puțin timp după începutul războiului civil din Siria în 2011. Apoi a reușit să fugă din țară și a primit azil în Belgia.

Sami Azraq, un vizitator al galeriei, a spus că portretele artistului sirian reprezintă o perspectivă unică asupra crizei refugiaților.

"Cred că este un mod interesant de a aborda problema, mai frumos decât cel din social media sau alte media", a spus el.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...