Un asociat şi prieten al fostului magnat rus Boris Berezovski, găsit mort la Londra (The Guardian)

Un asociat şi prieten al fostului magnat rus Boris Berezovski, găsit mort la Londra (The Guardian)

Un asociat al fostului magnat rus Boris Berezovski a fost găsit mort la Londra, scrie marţi ziarul The Guardian, citat de Reuters.

Trupul lui Nikolai Gluşkov, în vârstă de 68 de ani, a fost descoperit luni seara de familia şi prietenii săi, a afirmat avocatul său, potrivit publicaţiei menţionate.

Divizia de contraterorism a poliţiei londoneze a anunţat că investighează moartea unui cetăţean rus aflat în exil în Marea Britanie după ce acesta a murit în locuinţa sa din Londra din cauze necunoscute, relatează dpa.

'O investigaţie este în curs de desfăşurare după moartea unui bărbat în vârstă de circa 60 de ani', a anunţat poliţia britanică. 'Deşi credem că ştim care este identitatea bărbatului, este necesară o identificarea oficială', a mai spus poliţia.

The Guardian şi alte mass-media britanice au anunţat că bărbatul este Nikolai Gluşkov, prieten şi asociat al fostului oligarh rus Boris Berezovski, duşman înveterat al lui Vladimir Putin, el însuşi decedat în circumstanţe neelucidate în martie 2013 în locuinţa sa din Marea Britanie.

Berezovski, unul dintre oligarhii economiei ruse, se îmbogăţise prin privatizări abuzive în anii 1990 şi preluase controlul asupra canalului de televiziune semipublic ORT.

Bill Browder, fondatorul Hermitage Capital Management şi critic fervent al preşedintelui rus Vladimir Putin, a declarat că anunţul morţii lui Gluşkov este 'foarte tulburător'.

'Un alt duşman rus al lui Putin, Nikolai Gluşkov, a fost găsit mort în locuinţa sa din Londra', a scris Browder pe Twitter.

Poliţia a afirmat că moartea bărbatului este 'tratată în prezent ca fiind din motive necunoscute', adăugând că ofiţerii din cadrul diviziei de contraterorism au preluat ancheta 'ca măsură de precauţie din cauza legăturilor despre care se credea că bărbatul le-ar fi avut'.

'Nu există dovezi care să sugereze o legătură cu incidentul de la Salisbury', a spus poliţia, referindu-se la ancheta privind otrăvirea fostului agent rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia cu un agent neurotoxic rar în oraşul Salisbury, din sudul Marii Britanii.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...