Un australian de 108 de ani tricotează pulovere pentru pinguini

Un australian de 108 de ani tricotează pulovere pentru pinguini

Cel mai bătrân australian, în vârstă de 108 ani, tricotează pulovere pentru pinguini în cadrul unei acțiuni organizate de fundația "Philip Island Penguin" pentru ajutorarea păsărilor afectate de o maree neagră din martie 2014, relatează 20minutes.ch.

'Nu știu să spun nu', a afirmat Alfred Alfie, explicând angajarea sa în această cauză. S-a pus pe treabă și a tricotat pulovere pentru animalele al căror corp a rămas plin de petrol. Aceasta nu numai că este toxic dacă este înghițit, ci și dăunează penajului, astfel încât pinguinii nu mai sunt protejați împotriva frigului. Hăinuțele tricotate înlătură, cel puțin parțial, aceste neajunsuri.

Metoda a fost testată cu succes în 2001 pe 438 de animale, 96% dintre ele putând reveni ulterior în habitatul lor natural.

Fundația îi este foarte recunoscătoare lui Alfred Alfie pentru efortul său. Deși degetele sale nu mai sunt prea flexibile, el continuă să împletească nu numai micile pulovere pentru pinguini, ci și fulare pentru prieteni și căciulițe pentru copii născuți prematur.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?