Un avion cu 96 de pasageri la bord, nevoit să efectueze o aterizare forțată. Momentul a fost filmat VIDEO

Un avion cu 96 de pasageri la bord, nevoit să efectueze o aterizare forțată. Momentul a fost filmat VIDEO

Un avion Delta Air Lines care transporta 96 de pasageri a efectuat miercuri o aterizare de urgență în Carolina de Nord.

Avionul a aterizat forțat FOTO: Twiiter/Breaking Aviation News & Video

Boeingul 717, care a decolat din Atlanta, se apropia de Aeroportul Internațional Charlotte Douglas când a întâmpinat o problemă cu trenurile de aterizare, a raportat WCNC Charlotte, scrie Insider .

Pilotul a anunțat controlorul de trafic aerian despre problemă, spunând că avionul avea o roată frontală nesigură, cu "104 suflete la bord", 96 de pasageri și cinci membri ai echipajului, conform comunicațiilor de trafic aerian pe care WCNC Charlotte le-a obținut.

Un pasager de la bord a declarat pentru WCNC: "Inițial am coborât la aterizare și am ajuns la 30, poate 50 de metri de pistă, iar pilotul a accelerat și a decolat din nou, nu a vrut să aterizeze".

"Acesta a fost primul semn de: "Oh, ceva trebuie să fie destul de greșit".

După ce a înconjurat aeroportul de mai multe ori, pilotul a reușit să aterizeze avionul în siguranță pe pistă, fără trenurile de aterizare din față.

Oficialii aeroportului au confirmat pentru WCNC Charlotte că nu au fost raportate răniți.

Un videoclip care a fost făcut de un pasager și încărcat pe pagina de Instagram a WCNC Charlotte a arătat situația din interiorul avionului în timpul aterizării. Toți cei de la bord se pregăteau în tăcere pentru impact în timp ce se țineau de scaunele din fața lor.

"Nu a fost rău deloc", poate fi auzit un bărbat spunând în videoclip, în timp ce avionul se oprea pe pistă.

Un alt pasager, Chris Skotarczak, a declarat pentru AP News că aterizarea a fost mult mai lină decât se aștepta.

"Pilotul ne-a spus că vom ateriza, vom auzi o bubuitură mare și vom auzi o mulțime de sunete", a spus Skotarczak. "Dar a fost aproape mai lin decât o aterizare obișnuită".

Fotografiile avionului care circulă pe Twitter arată aeronava înclinată în față, cu botul atingând pista de pe partea inferioară. Un tobogan gonflabil a fost desfășurat la intrarea din față a aeronavei pentru a permite pasagerilor să coboare.

"Am călătorit în interes de serviciu în ultimii 10 ani – coborârea pe acel tobogan este unul dintre cele mai tari lucruri", a declarat Skotarczak pentru AP News.

Delta Air Lines și-a cerut scuze clienților săi într-o declarație publicată pe site-ul său.

"Apreciem că și-au lăsat în urmă bagajele și obiectele personale pentru a permite o evacuare rapidă și sigură și am lucrat pentru le restitui aceste obiecte. Continuăm să ne extindem sprijinul pentru acești clienți", se arată în declarație.

CEO-ul Delta, Ed Bastian, a scris, de asemenea, pe contul său de LinkedIn pentru a-și exprima recunoștința față de membrii echipajului, cerându-și scuze pasagerilor.

"Echipajele noastre se antrenează intens pentru astfel de situații și sunt mândru de profesionalismul lor în aterizarea aeronavei în siguranță. Pentru clienții noștri de la bord, vă rugăm să știți că siguranța dumneavoastră este prioritatea noastră numărul 1 – întotdeauna", a spus Bastian.

Cauza defecțiunii trenului de aterizare este încă în curs de investigare, a raportat WCNC Charlotte.

Un reprezentant al Delta Air Lines nu a oferit comentarii suplimentare, dar a declarat pentru Insider că Delta își va menține site-ul actualizat atunci când vor fi disponibile mai multe informații.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?