Un avion rusesc de vânătoare a interceptat două bombardiere americane deasupra Mării Baltice

Un avion rusesc de vânătoare a interceptat două bombardiere americane deasupra Mării Baltice

Aviaţia rusă a interceptat marţi două bombardiere strategice americane B-1B deasupra Mării Baltice, a anunţat marţi Ministerul rus al Apărării, citat de EFE şi media de stat de la Moscova, potrivit Agerpres.

Su-27. FOTO Shutterstock

Când bombardiere strategice americane au fost reperate de radarele ruseşti, un avion de vânătoare Su-27 a primit ordin să decoleze pentru a împiedica aparatele americane să încalce frontiera rusă, transmite TASS.

Aparatul Su-27 a identificat ţintele inamice, două bombardiere supersonice Rockwell B-1B Lancer, care se apropiau de teritoriul rus.

Cele două aparate americane s-au întors după apropierea avionului rusesc şi s-au îndepărtat de frontiera rusă.

„Strictă conformitate"

Rusia a precizat, ca și în alte ocazii, că echipajul avionului său s-a comportat în „strictă conformitate" cu normele internaţionale privind utilizarea spaţiului aerian deasupra apelor neutre şi nu a procedat la o apropiere periculoasă de aeronavele inamice.

Săptămâna trecută, Moscova a anunţat că avioane ale sale au interceptat, de asemenea, un avion de recunoaştere RC-135 şi două avioane de vânătoare britanice în Marea Neagră.

Pe 6 octombrie, un avion de vânătoare rusesc MiG-31 a interceptat un avion de recunoaştere american P-8A Poseidon deasupra Mării Norvegiei.

Un alt MiG-31 a interceptat un Poseidon la 18 septembrie în timp ce se apropia de teritoriul rus în Marea Barents.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”