Un avion rusesc Su-35 ar fi fost doborât de ucraineni în Marea Neagră

Un avion rusesc Su-35 ar fi fost doborât de ucraineni în Marea Neagră

O aeronavă de luptă multirol Su-35 a Forțelor Aeriene Ruse, care desfășura operațiuni de luptă în regiunea Herson, a fost doborâtă de apărarea anti-aeriană ucraineană deasupra Mării Negre, potrivit unor informații neconfirmate de cele două armate.

„La sfârșitul zilei de 21 mai, un avion de luptă rusesc Su-35 a experimentat o „decolare negativă” în apele teritoriale ale Ucrainei din regiunea Herson! Se clarifică împrejurările doborârii avionului rusesc!”, au spus Forțele Aeriene ucrainene. Surse ucrainene raportează că pilotul rus al Su-35 a murit.

Su-35 este un avion de luptă multifuncțional de generația a patra, mândria aviației ruse. Costul estimat al avionului este între 98 de milioane și 104 milioane de dolari.

În noaptea de 21 spre 22 mai, rușii au lansat 16 rachete de croazieră și două duzini de drone de atac peste Nipru . Majoritatea au fost doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană, au raportat Forțele Aeriene ale Kievului, care au confirmat, de asemenea, doborârea unui avion de luptă rusesc Su-35 acolo.

„În noaptea de 22 mai 2023, invadatorii ruși au atacat instalațiile militare și de infrastructură ale avanpostului estic al Ucrainei – orașul Dnipro. Atacul a fost efectuat cu 16 rachete de diferite tipuri și 20 de drone de atac Shahed-136/131”, au spus Forțele Armate ucrainene. Cel puțin un om a fost rănit în atacul asupra orașului Dnipro, iar șapte persoane au fost rănite într-un atac asupra districtului Synelnykivskyi din regiunea Dnipropetrovsk, a declarat guvernatorul Serhy Lisak, pe Telegram.

Zeci de clădiri, inclusiv case particulare, blocuri de apartamente și infrastructură administrativă au fost avariate sau distruse, a precizat el.

Rușii au pierdut azi-noapte:

-patru rachete de croazieră lansate aerian Kh-101/Kh-555;

-cinci rachete de croazieră Kh-22;

-două rachete balistice Iskander-M;

-cinci rachete ghidate antiaeriene S-300;

-20 de drone de atac iranian Shahed-136/131.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...