Un avocat cere audierea Alinei Gorghiu în dosarul "Rovinari - Turceni"

Un avocat cere audierea Alinei Gorghiu în dosarul "Rovinari - Turceni"

Avocatul lui Octavian Laurențiu Graure, fost director economic al Complexului Energetic Turceni, a solicitat vineri judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție audierea în calitate de martor, în dosarul "Rovinari - Turceni", a copreședintelui PNL Alina Gorghiu.

Solicitarea a fost făcută în cadrul procesului "Rovinari — Turceni", în care sunt judecați Victor Ponta și Dan Șova.

Avocatul a explicat că dorește audierea Alinei Gorghiu, pe motiv că aceasta a reprezentat, la un moment dat, compania Electrica într-un proces civil cu CE Rovinari.

Ceilalți avocați au fost de acord, însă procurorul de ședință s-a opus, reprezentantul DNA arătând că această audiere nu ar fi relevantă în proces. Instanța a rămas în pronunțare pe această cerere.

"Avocații celorlalți inculpați au solicitat audierea doamnei avocat Alina Gorghiu. Doamna procuror a fost de acord ca toată lumea să fie audiată, mai puțin doamna Gorghiu", a spus Ponta, la ieșirea din sediul instanței.

Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA în dosarul "Rovinari — Turceni" pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor, fapte săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ''Ponta Victor-Viorel''.

În dosar mai sunt trimiși în judecată senatorul Dan Șova, avocat coordonator al Societății Civile de Avocați ''Șova și Asociații'', Laurențiu Ciurel, la data faptelor director general al Complexului Energetic Rovinari, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, și Octavian Laurențiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

Procurorii susțin că, în perioada octombrie 2007 — decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinetul individual de avocatură, a obținut de la SCA ''Șova și Asociații'' suma de peste 181.000 lei, pentru presupuse activități efectuate în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-au efectuat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane

3 Așa o fi?

4 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

5 Mai există DNA?