Un băiat de 14 ani supranumit „El Chapito”, arestat pentru opt crime legate de droguri în Mexic

Un băiat de 14 ani supranumit „El Chapito”, arestat pentru opt crime legate de droguri în Mexic

Un băiat, în vârstă de 14 ani, cunoscut drept „El Chapito”, a fost arestat pentru uciderea a opt persoane în apropierea orașului Mexico City, a transmis joi Departamentul federal de Siguranță Publică, relatează CBS News.

„El Chapito” a fost arestat pentru uciderea a opt persoane. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Copilul ar fi urcat pe o motocicletă și ar fi deschis focul asupra unei familii din Chimalhuacan , un oraș din Mexic. De asemenea, un alt bărbat a fost arestat în cazul crimelor din 22 ianuarie, iar alți șapte membri ai bandei au fost arestați pentru acuzații legate de droguri.

Victimele organizau o petrecere în locuința lor în momentul atacului, care s-a soldat și cu rănirea a cinci adulți și doi copii. Se pare că era vorba despre o petrecere aniversară.

Numele băiatului nu a fost făcut public, însă porecla sa, „Micul Chapo” este o referire aparentă la lordul drogurilor Joaquin „El Chapo” Guzman , încarcerat. El Chapo execută o sentință cu închisoare pe viață într-un penitenciar de maximă securitate din Colorado de la condamnarea sa din anul 2019 pentru acuzații care includ trafic de droguri, spălare de bani și utilizarea de arme de foc.

Motivul crimelor nu a fost făcut public, însă bandele de traficanți de droguri din Mexic se ocupă frecvent de răpiri și de crime la comandă. Totodată, acestea își omoară rivalii care vând droguri pe teritoriul lor sau persoanele care le datorează bani.

Mexicul nu este străin de cazurile în care sunt uciși și copii.

În anul 2010, a fost reținut un băiat de 14 ani, cunoscut drept „El Ponchis”, care a susținut că a fost răpit la vârsta de 11 ani și obligat să lucreze pentru Cartelul din Pacificul de Sud, o ramură a bandei Beltran Levya , care s-a divizat.

„El Ponchis” a afirmat că a participat la cel puțin patru decapitări. După arestarea sa, băiatul, pe care autoritățile l-au identificat doar după prenumele său, Edgar, a afirmat pentru presă că a fost drogat și amenințat pentru a săvârși crimele.

Tot joi, procurorii din statul Sonora, situat la granița de nord, au afirmat că au arestat o femeie implicată în până la nouă crime în orașul Mexicali.

Biroul procurorului de stat a afirmat că femeia avea mandate de arestare în curs de executare pentru două crime. În plus, aceasta a fost citată în alte șapte anchete privind crime.

Biroul nu a menționat care ar putea fi posibilele motive ale acestor crime.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...