Un băiețel înțepat de un scorpion a murit după șapte atacuri de cord

Un băiețel înțepat de un scorpion a murit după șapte atacuri de cord

În Brazilia, un băiețel în vârstă de 7 ani a suferit șapte atacuri de cord și a murit, după ce a fost înțepat de unul dintre cei mai veninoși scorpioni din America de Sud în timp ce se încălța, relatează New York Post .

Populațiile de scorpioni au crescut de-a lungul anilor în Brazilia Foto: Pixabay

Luiz Miguel Furtado Barbosa, din Anhemb, statul Sao Paulo, se pregătea să meargă în camping cu familia sa pe 23 octombrie când a simțit o înțepătură la picior.

De îndată ce s-a încălțat (cu pantoful), a țipat de durere”, a declarat mama băiatului, Angelita Proenca Furtado, pentru presa locală.

Deoarece nu am găsit ce l-a înțepat, am continuat să căutăm. Dar piciorul lui a început să devină roșu și a spus că îl doare tot mai tare”, a spus ea. „Atunci m-am gândit că este cu un scorpion și că trebuie să-l găsesc pentru a afla de care este.

Aproximatv cinci minute mai târziu, familia băiețelului a găsit un scorpion galben brazilian sau Tityus serrulatus, al cărui specie este responsabilă pentru cel mai mare număr de înțepături fatale din America de Sud.

Angelita și soțul ei Eraldo Barbosa l-au dus de urgență pe Luiz la Spitalul das Clínicas de Botucatu, unde ar fi fost disponibil un antivenin pentru scorpioni.

Băiețelul a suferit patru atacuri de cord la unitatea de pediatrie a spitalului. Medicii le-au spus părinților că nu va fi posibilă recuperea acestuia, conform The Independent .

Femeia a spus că și-a pierdut orice speranță: „Când am intrat în cameră să-l văd după ce s-a întâmplat, mi-am pus mâna pe capul lui și (...) am spus așa: Doamne, este al tău! Ia-l cu tine și ai grijă de el. Să se facă voia ta, nu a mea.”

A doua zi, starea băiatului părea să se îmbunătățească, a deschise ochii și a încerca să vorbească cu ea. Luiz Miguel, însă, a trebuit să fie din nou sedat deoarece era foarte agitat.

Chiar l-au scos de la unele medicamente. A deschis ochii, a încercat să vorbească cu mine”, a spus Angelita. „L-am sărutat și a trebuit să fie din nou sedat, pentru că era foarte agitat.

Băiatul a suferit încă apoi alte trei atacuri de cord, și s-a stins.

Femeia a spus că acesta a fost „cel mai rău moment din viața mea”. Ea și soțul ei căzuseră în genunchi la spital pentru a se ruga pentru supraviețuirea fiului lor.

Mama devastată a spus că Luiz părea îngrijorat în ziua în care a fost mușcat.

Ne pregăteam să mergem în camping, pentru că îi plăcea să se joace în apă”, a spus ea.

El, ca de obicei, era foarte neliniştit. Părea că vrea să trăiască tot ce avea de trăit într-o singură zi. Astăzi, îmi dau seama că parcă se grăbea cu adevărat să trăiască”, a adăugat ea.

Angelita, mai are un fiu, Joao Felipe, în vârstă de 5 ani.

Am decis că voi face să merite lecția pe care mi-a lăsat-o Miguelzinho, deoarece m-a învățat cum să fiu mamă. Și voi fi pentru Joao ceea ce poate am încetat să mai fiu pentru Luiz. Trebuie să avem această mentalitate în loc de sentimente de vinovăție. Nu pot să mă întorc în timp și să fac ceva diferit, dar pot fi diferită pentru Joao”, a spus mama îndurerată.

Oficialii municipali din Anhembi au transmis condolențe familiei îndurerate și și-au oferit sprijinul.

De la începutul anului, în oraș au fost înregistrate 54 de incidente cauzate de scorpioni.

Incidenetele în care sunt implicați scorpioni nu sunt rare, deoarece municipalitatea este situată pe malul râului Tiete și are o suprafață mare de pădure”, a spus Primăria.

Și la nivel de țară decesele care implică mușcături de scorpion nu sunt neobișnuite în Brazilia. Numărul de persoane înțepate de scorpioni galbeni mortali a crescut de zece ori din 2000. De la 12.000 de accidente în 2000, cazurile au crescut la 156.000 în 2018, potrivit Ministerului Sănătății din Brazilia.

Populațiile de scorpioni au crescut de-a lungul anilor. Prădătorul a fost găsit în locuri precum supermarketuri, case, școli și chiar în Senatul brazilian.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…