Un bărbat a fost arestat în Gara de Nord din Paris după ce a amenințat poliția cu un cuțit

Un bărbat a fost arestat în Gara de Nord din Paris după ce a amenințat poliția cu un cuțit

Un bărbat a amenințat poliția cu un cuțit sâmbătă în Gara de Nord din Paris, provocând panică înainte de a fi arestat fără a opune rezistență, la două zile după un atentat la Paris, informează Reuters și AFP, citând compania căilor ferate franceze SNCF și poliția.

Incidentul a avut loc cu o zi înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța. Țara se află în alertă după uciderea unui polițist de către un militant islamist joi.

"Un individ cu un cuțit a intrat în gară și a fost semnalat unei patrule de jandarmi care a procedat imediat la arestarea sa", potrivit unei surse din poliție. Nu s-a înregistrat niciun rănit.

Nu au fost clare imediat motivele suspectului.
Potrivit purtătorului de cuvânt al SNCF, bărbatul s-a apropiat de jandarmii care patrulau în gară. El a urmat apoi ordinele de a se culca la pământ înainte de a fi arestat.

Potrivit unei alte surse din poliție, "călătorii" au fost cei care l-au văzut pe tânărul în vârstă de 20 de ani, originar din Mali și necunoscut serviciilor de poliție, "cu cuțitul în mână, în interiorul gării". Ei au alertat atunci forțele de ordine, care au intervenit "sub amenințarea armei" pentru a-l interpela, a adăugat această sursă.
Scena a produs panică în rândul călătorilor care au încercat să fugă de acolo, în timp ce mai mulți dintre pasageri și-au abandonat în gară bagajele. Un martor a declarat pentru Reuters că unele trenuri au avut întârzieri.

Incidentul a avut loc la două zile după atentatul jihadist care a costat viața unui polițist pe faimosul bulevard Champs-Elysées din inima capitalei franceze.

Gara a a fost închisă pentru scurt timp până la ora 14.00 GMT, potrivit unui surse din poliție. Îmbarcarea în trenul Eurostar în direcția Londra a fost de asemenea suspendată pentru scurt timp, a constatat un jurnalist de la France Presse.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”