Un bărbat a smuls steagul de pe sicriul Reginei Elisabeta. Ce le-a atras atenția martorilor VIDEO

Un bărbat a smuls steagul de pe sicriul Reginei Elisabeta. Ce le-a atras atenția martorilor VIDEO

După o așteptare de 14 ore la o coadă kilometrică, un bărbat s-a repezit vineri seară spre sicriul Reginei Elisabeta a II-a și a luat steagul, în timp ce participanții la doliu priveau șocați. Poliția din Westminster Hall l-a trântit la pământ și l-au scos rapid în afara zonei, în prezent fiind în arest. Transmisiunile în direct de la sicriu au fost întrerupte timp de aproximativ 15 minute, relatează The Sun.

Bărbatul a smuls steagul sub privirile uimite ale tuturor FOTO Twitter

Îngrozite, persoanele îndoliate au privit cum tânărul a sărit peste culoar și a apucat cu ambele mâini steagul regal, în încercarea de a dezveli sicriul Majestății Sale.

În scenele șocante s-a văzut cum intrusul a fugit pe scările care duc la catafalc.

„Am crezut că cineva a leșinat și apoi am auzit un țipăt. Cineva s-a apropiat de sicriu, a apucat steagul și l-a tras în sus. Au luat partea de jos și au fluturat-o, aproape pentru a vedea ce era dedesubt. S-a întâmplat atât de repede”, a declarat un martor pentru The Sun.

De asemenea, au spus că scena tulburătoare a fost „extrem de supărătoare” de privit, adăugând: „Am fost foarte supărat. Este o lipsă de respect față de trupul neînsuflețit. Pur și simplu nu este ceea ce credeai că vei vedea vreodată”.

Majoritatea oamenilor de la coadă vorbesc între ei. El a ieșit în evidență prin faptul că era tăcut. Am văzut câțiva oameni care au încercat să inițieze o conversație cu el, dar nu a dat curs discuțiilor. A ajuns la sicriu și a ridicat steagul, oamenii erau șocați. Ceea ce m-a surprins este că nu s-au mișcat gărzile. Totul a fost lăsat în seama Poliției“, a declarat o femeie care s-a aflat la coadă în apropierea bărbatului arestat după incident.

Momentul a avut loc în jurul orelor 22:00, la câteva ore după ce Regele Charles a păzit sicriul mamei sale timp de 15 minute împreună cu Prințul Edward, Prințul Andrew și Prințesa Anne în această seară.

Frații au vegheat-o pe mama lor, așa cum au făcut-o și în Scoția la începutul acestei săptămâni - într-o tradiție emoționantă cunoscută sub numele de Priveghiul Principilor.

În timp ce priveghiul a avut loc, persoanele în doliu emoționate au continuat să vină în sală pentru a-și prezenta omagiile, după ce au stat la coadă ore întregi pentru a fi acolo.

După un semnal din partea uneia dintre gărzile de corp ale reginei, regele și-a condus frații și surorile către ieșire.

Poliția metropolitană a declarat că un bărbat a fost arestat ulterior pentru o infracțiune în conformitate cu Legea privind ordinea publică și se află în prezent în arest.

„Vineri, 16 septembrie, în jurul orei 22:00, ofițerii de la Comandamentul de protecție parlamentară și diplomatică al Poliției metropolitane au reținut un bărbat în Westminster Hall în urma unei tulburări. El a fost arestat pentru o infracțiune în conformitate cu Legea privind ordinea publică și este în prezent în custodia poliției”, a declarat un purtător de cuvânt.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...