Un bărbat de 45 de ani din Argeș a murit la o zi după vaccinare/Autoritățile spun că a cerut externarea pe proprie răspundere după ce își pierduse cunoștința

Un bărbat de 45 de ani din Argeș a murit la o zi după vaccinare/Autoritățile spun că a cerut externarea pe proprie răspundere după ce își pierduse cunoștința

Un bărbat de 45 de ani din Argeș a murit la o zi după ce s-a vaccinat împotriva COVID-19. Conform Comitetului de coordonare a vaccinării, la patru ore de la administrarea vaccinului, el a fost dus cu ambulanța la spitalul din Mioveni, după ce și-a pierdut cunoștința, iar seara a fost externat, pe propria răspundere. A doua zi, familia acestuia a solicitat Ambulanța, însă echipajul medical sosit a constatat decesul bărbatului.

Decesul a fost raportat de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș, iar Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis, joi, mai multe precizări în acest caz:

  • "În cursul zilei de 2 martie, persoana în vârstă de 45 de ani s-a prezentat, conform programării în platforma electronică, pentru administrarea primei doze de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, într-un centru de vaccinare din Mioveni, județul Argeș.
  • În urma triajului medical și a examenului clinic de specialitate f[cute de către personalul vaccinator, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate. După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală, fără a prezenta simptomatologie, ulterior părăsind centrul de vaccinare.
  • Conform datelor furnizate către CNCAV, după patru ore de la administrarea vaccinului, pacientul a fost adus cu ambulanța la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, în urma unui episod de pierdere a conștienței suferit la domiciliu.
  • La sosirea în unitatea medicală, pacientul avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme. În urma investigațiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleași zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical.
  • În dimineața zilei de 3 martie, personalul medical de la Ambulanță, solicitat de familia acestuia, a declarat decesul bărbatului, la domiciliu.
  • La acest moment, DSP Argeș a sesizat autoritățile competente în vederea efectuării procedurilor specifice pentru stabilirea cauzelor decesului. Conform medicului de familie al acestuia, persoana se afla în evidență cu dislipidemie și valori tensionale crescute".


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale