Un bărbat de 81 de ani a fost blocat timp de o săptămână sub zăpadă înghețată. Cum a supraviețuit

Un bărbat de 81 de ani a fost blocat timp de o săptămână sub zăpadă înghețată. Cum a supraviețuit

Un bărbat în vârstă de 81 de ani, care a rămas îngropat în propria mașină timp de o săptămână după ce o furtună de zăpadă de proporții a lovit în California , i-a spus fratelui său că a supraviețuit mâncând zăpadă și croasantele pe care le avea în mașină.

Mașina bărbatului îngropată în zăpadă / Foto: Inyo County Sheriff's Office via Insider

Jerry Jouret din Big Pine, California, a pornit spre Gardnerville, Nevada, pe 24 februarie — chiar înainte ca mai mulți metri de zăpadă să se abată asupra statului, scrie Insider.

Ceea ce ar fi trebuit să fie un drum de trei ore pentru Jouret s-a transformat într-un calvar de șapte zile.

În dimineața zilei de 24 februarie, California Highway Patrol a avertizat locuitorii că vremea aspră se apropie și i-a sfătuit pe șoferi să fie atenți pe drumuri, potrivit unei postări pe Facebook .

Fox Weather a relatat că Jouret i-a spus familiei sale că autostrada principală pe care ar fi urmat-o în mod normal, Autostrada 395, era închisă din cauza zăpezii și a gheții, așa că a optat în schimb pentru autostrada 168, mai mică, pentru a ajunge la Gardnerville.

Dar, deoarece zăpada și vântul îngreunau vizibilitatea, a virat din greșeală pe o șosea și mai mică unde a rămas blocat — la numai 24 de km de la începutul călătoriei sale.

Blocat în Ford Escape-ul său de culoare verde închis, Jouret i-a povestit mai târziu fratelui său că a supraviețuit șapte zile și șase nopți mâncând zăpadă și croasantele pe care le avea în mașină, până când a fost salvat .

„Cred că serios a fost un miracol”, a declarat Joe Jouret pentru Patch vineri.

Între timp, după patru zile în care nu a primit nicio veste de la Jerry Jouret, familia sa a raportat dispariția acestuia la biroul șerifului din comitatul Inyo pe 28 februarie, a precizat biroul .

O altă furtună în ziua următoare, miercuri, 1 martie, a întârziat eforturile de căutare până joi, 2 martie. Biroul șerifului a început căutările la sol, în timp ce Patrula Autostrăzilor din California a început căutările pe calea aerului.

În jurul prânzului din acea zi, un ultim semnal de telefon mobil din ziua în care Jouret a dispărut a ajutat la localizarea sa. Echipele de salvare și-au concentrat căutările în mod special asupra unei zone din apropierea Death Valley Road, „un drum accidentat care trece la sud de 168 și care duce în Parcul Național Death Valley”, potrivit biroului șerifului din comitatul Inyo.

Pentru că mașina era îngropată sub metri de zăpadă, mașina lui Jouret părea a fi o piatră.

După șase ore de căutări în zonă, CPS s-a întors pentru a realimenta, dar pilotul „s-a uitat în jos și a văzut ceea ce părea a fi o piatră. Mai era un alt om cu el în elicopter... și, când s-au uitat acolo jos, era mașina [fratelui meu]. Era aproape îngropată în zăpadă, dar nu chiar”, a declarat Joe Jouret pentru Patch.

„Și-a scos mâna pe geam și a făcut semn cu ea”, a spus Joe Jouret.

Membrii familiei lui Jouret, inclusiv nepotul și nepoata sa, au împărtășit vestea salvării sale pe Facebook săptămâna trecută.

„După 6 zile și 6 nopți în care a fost blocat într-o mașină sub zăpadă înghețată, fără mâncare, apă și cu o pătură foarte subțire, bunicul meu a fost salvat astăzi cu elicopterul”, a scris Christian Jouret. El a postat pe tot parcursul săptămânii pentru a sensibiliza opinia publică.

Jouret a fost dus imediat la aeroport pentru a fi transportat la spital pentru îngrijiri medicale, unde a fost externat mai târziu în aceeași zi.

„A zâmbit tot drumul înapoi la aeroport”, a declarat Joe Jouret pentru Patch. „Era fericit că a ieșit din acea situație”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”