Un bărbat din Illinois, prima persoană inculpată pentru atacarea jurnaliştilor în timpul asaltului de la Capitoliu

Un bărbat din Illinois, prima persoană inculpată pentru atacarea jurnaliştilor în timpul asaltului de la Capitoliu

Un bărbat din Illinois a devenit joi prima persoană inculpată pentru atac asupra jurnaliştilor în timpul asaltului din 6 ianuarie asupra Capitoliului din Statele Unite de către susţinătorii preşedintelui de atunci Donald Trump, informează Reuters.

Shane Jason Woods, în vârstă de 43 de ani, din Auburn, cunoscut şi sub numele de Shane Castleman, a fost acuzat, de asemenea, de infracţiuni precum atac asupra forţelor de ordine şi violenţă fizică într-o clădire cu acces restricţionat, a anunţat Departamentul de Justiţie.

Potrivit documentelor instanţei, Woods a fost surprins de camerele video în timp ce se plimba într-o zonă restricţionată de la Capitoliu purtând o şapcă de baseball şi o mască de faţă cu chipul lui Trump. El a agresat o poliţistă, făcând-o să se împiedice şi să cadă. De asemenea, a fost filmat când se afla într-o mulţime ce "striga o retorică incendiară" împotriva presei, fiind surprins şi când ataca un cameraman, trântindu-l la pământ.

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor a Congresului american, democrata Nancy Pelosi, a anunţat joi crearea unei comisii speciale privind asaltul asupra Capitolului, după blocarea de către republicani a unei comisii de anchetă independente. Din ianuarie, poliţia federală a mobilizat mijloace considerabile pentru a identifica cele circa 800 de persoane implicate în violenţele de la Capitoliu, care au şocat America.

Potrivit procurorului general Merrick Garland, 500 de persoane care au luat parte la violenţe au fost arestate. Dintre acestea, 100 sunt inculpate pentru că au atacat poliţia.

Violenţele s-au soldat cu cinci morţi, între care un ofiţer al Poliţiei Capitoliului.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

3 VIDEO Aceștia sunt hoți care părăsesc nestingheriți un magazin din SUA!

4 Iordache a fost președintele AGVPS! / Ale dracului lighioane sunt pesediștii, țin sub control tot ce mișcă în ța…

5 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?