Un bărbat din Rusia a murit în timpul unui livestream după ce a băut 1,5 litri de votcă pentru bani

Un bărbat din Rusia a murit în timpul unui livestream după ce a băut 1,5 litri de votcă pentru bani

Un bărbat în vârstă de 60 de ani din Rusia a murit în timpul unei transmisiuni live, după ce a consumat 1,5 litri de votcă. Transmisiunea ar fi făcut parte dintr-un trend tot mai răspândit în Rusia, numit „trash streaming”, în urma căruia, cel care se filmează câștigă bani de la spectatori pentru realizarea unor fapte violente sau periculoase, îndreptate în special împotriva altor persoane, potrivit presei rusești, citate de Insider .

Iuri Dușecikin a fost găsit mort joi în orașul Smolensk după ce spectatorii unui livestream pe YouTube ar fi donat bani ca bărbatul să bea cât mai mult.

Incidentul a fost transmis live de un youtuber, înregistrarea video continuând și după ce Dușecikin și-a pierdut cunoștința și s-a prăbușit la podea.

Youtuber-ul, care are peste 25.000 de urmăritori pe canalul său, postează adesea clipuri în care oferă bani persoanelor fără adăpost în schimbul unor activități precum băutul excesiv de votcă sau consumarea de sos iute.

Autoritățile rusești au anunțat că vor efectua o autopsie pentru a determina cu exactitate cauza decesului lui Dușecikin, cunoscut în timpul transmisiunilor live drept „Bunicul”.

„Trash streaming”-ul, devenit extrem de popular în Rusia

„Trash streaming”, curentul în urma căruia cel care se filmează câștigă bani de la spectatori pentru realizarea unor fapte violente sau periculoase, a devenit din ce în ce mai popular în Rusia.

În luna decembrie a anului trecut, o tânără a murit după ce iubitul ei a forțat-o să iasă afară din casă doar în lenjerie intimă, în pofida temperaturilor extrem de scăzute, scrie Insider .

„Iepurașul meu, ce ai?”, a întrebat bărbatul în rusă în timpul livestream-ului după ce a cărat-o pe prietena sa înapoi în casă, acesta declarând ulterior în fața celor care îl urmăreau: „Băieți...nu are puls...e palidă. Nu respiră”.

Înregistrările video cu incidentul au strâns sute de mii de vizualizări pe YouTube.

Guvernul rus cere măsuri legislative care să interzică „trash streaming”-ul

Senatorul rus Aleksei Pușkov a condamnat incidentul într-un tweet, afirmând că „un om fără adăpost din Smolensk a murit în timpul unei transmisiuni de trash streaming: a fost abuzat, a fost bătut, iar jegurile internetului au plătit bani acestui blogger pentru aceste spectacole”.

„Este nevoie să explicăm cuiva nevoia de a interzice prin lege trash stream-urile și eradicarea lor ca fenomen? Pentru noi este evident”, a adăugat acesta.

Într-un tweet ulterior, Pușkov a anunțat că pe 11 februarie va avea loc o ședință a membrilor Consiliului Federației Ruse, pentru elaborarea unei legi care să interzică fenomenul „trash streaming”.

Trend-ul le-a adus streamerilor mii de urmăritori

Deși majoritatea streamerilor care fac astfel de transmisiuni folosesc Twitch și alte platforme de transmisiuni în direct, înregistrările sunt de cele mai multe ori urcate și pe YouTube.

Youtuberii ruși care au devenit populari datorită „trash streaming” au strâns sute de mii de urmăritori pe YouTube, deși platforma a blocat unele canale afirmând că materialele încărcate îi încalcă politicile.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

2 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

3 Interlopul Nuțu Cămătaru și-a făcut bancă acasă și dă bani împrumut

4 „Aș putea să-i trimit lui Putin o scrisoare prin care să-i promit niște poze nud dacă s-ar retrage din Ucraina. Dacă ar opri războiul, aș face asta”

5 Foarte interesante amănunte...