Un bărbat din Vietnam, condamnat la 18 luni închisoare pentru răspândirea COVID-19

Un bărbat din Vietnam, condamnat la 18 luni închisoare pentru răspândirea COVID-19

Un bărbat din Vietnam a fost condamnat vineri la 18 luni de închisoare pentru încălcarea regulilor stricte de carantină anti-COVID-19, pentru răspândirea coronavirusului şi pagube financiare provocate autorităţilor, a anunţat presa oficială vietnameză, relatează Reuters.

Dao Duy Tung, în vârstă de 30 de ani, a fost condamnat pentru "răspândire periculoasă de boli infecţioase", în cadrul unui proces de o zi desfăşurat la un tribunal din provincia Hai Duong (nord), a anunţat agenţia de presă vietnameză VNA.

Vietnamul a fost una din ţările care a reuşit să ţină sub control pandemia de COVID-19 datorită testării în masă, urmării contactelor persoanelor depistate cu coronavirus, restricţiilor la frontieră şi a regulilor stricte de carantină, însă noi focare de coronavirus înregistrate în ultimele săptămâni au schimbat situaţia în ţară.

Foto: (c) LUONG THAI LINH / EPA


"Tung a intrat ilegal în Vietnam din Laos pe 22 aprilie şi a încălcat regula de carantină de 14 zile", a precizat agenţia de ştiri.

"După ce a fost anunţat că contactele sale din Laos au fost testate pozitiv pentru coronavirus, Tung nu s-a prezentat la o unitate medicală pentru a fi testat. În schimb, el a călătorit în alte oraşe, a intrat în contact cu mulţi oameni şi a vizitat câteva locuri", a mai spus agenţia.

Foto: (c) LUONG THAI LINH / EPA


Încălcările lui Tung au provocat daune financiare de peste 130.372 de dolari, potrivit VNA, care nu a precizat câte persoane a infectat bărbatul.

Vietnamul a înregistrat un număr record de infectări zilnice de la sfârşitul lunii aprilie. În total, în ţară au fost raportate 42.288 de cazuri de COVID-19 şi 207 decese. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...