Un bărbat și-a ucis mama, a lăsat bijuterii pentru a fi îngropată și a fugit din țară

Un bărbat și-a ucis mama, a lăsat bijuterii pentru a fi îngropată și a fugit din țară

O crimă ce a avut loc în urmă cu doi ani a fost elucidată cu mare greutate de anchetatori. Un bărbat este acuzat că și-a ucis mama în vârstă de 79 de ani cu mai multe lovituri cu un corp dur. Speriat după această faptă, a îmbrăcat-o ca pentru o înmormântare, a lăsat mai multe bijuterii și a fugit din țară. Cadavrul a fost găsit după aproape două luni, relatează ziare.com .

Oțoiu Paul Gerhard (47 de ani) este în arest preventiv din martie 2021 după ce a fost prins în afara țării și trimis în România pentru a fi judecat. Relația dintre victimă și inculpat a fost descrisă de fostul soț al femeii ca fiind una „ciudată”, în sensul că odată o brusca și o jignea, iar apoi o strângea în brațe și o săruta.

Bărbatul avea un comportament violent când se enerva. În perioada sărbătorilor de iarnă, respectiv sfârșitul anului 2018, mama acestuia a căzut de pe balcon, în Germania. Acesta a refuzat internarea femeii pentru a i se acorda îngrijiri medicale şi a fugit împreună cu aceasta din locuința deținută în Germania.

Au mers în Praga, ”pentru a scăpa de tensiunile la care era supus, în mod special de poliție care începuse să verifice incidentul”. Au ajuns în Praga cu un autobuz, iar acolo nu au reuşit să se cazeze la niciun hotel, deoarece erau refuzați. La un moment dat, poliția pragheză i-a verificat pe cei doi, care se plimbau pe străzi, în apropierea Gării Centrale, și observând starea de sănătate precară a victimei, au chemat ambulanța, victima fiind internată timp de patru zile la Spitalul Francez din Praga.

După ce a fost externată, ce doi au mers la hotelul în care se cazase Oțoiu, iar în jurul datei de 29 decembrie au plecat la Viena, iar de acolo, în data de 31 decembrie 2018, au ajuns în România, la București. A declarat că au venit în România, deoarece nu mai aveau unde să meargă, întrucât în Germania și Cehia aveau probleme.

Și-a bătut mama de trei ori

În București, au căutat un apartament de închiriat, în acest sens inculpatul solicitând și ajutorul unchiului său de acolo, care le-a propus să-i găzduiască la locuința unei rude, însă inculpatul nu a fost de acord. S-au cazat la un hotel din București, apoi au mers în orașul Avrig, după aceea din nou în București, în Constanța, iarăși la București, la Sibiu și la Alba Iulia, localități în care au închiriat camere la diferite hoteluri.


La începutul lunii martie 2019, cei doi au ajuns în satul Cetea din Alba, la locuința fostului soț al femeii, acesta fiind de acord ca cei doi să locuiască acolo o perioadă, deoarece imobilul respectiv nu era folosit de nimeni. În perioada în care au locuit aici, între bărbat și mama sa au avut loc trei conflicte, în urma cărora acesta a agresat-o fizic pe victima

Ultimul conflict a avut loc în 19 martie 2019, în timpul căruia inculpatul a lovit victima cu un corp dur. După ce inculpatul a îmbrăcat-o pe victimă în alte haine și a așezat-o în pat, şi-a făcut bagajul, luându-și obiectele de vestimentație, laptopul și cele două carduri emise pe numele mamei sale în Germania. A lăsat la fața locului mai multe bijuterii cu aspect de aur, aparținând mamei sale, în poșeta acesteia. A călătorit prin mai multe țări europene cu scopul de a se ascunde. Cadavrul femeii a fost descoperit după aproape două luni, în 9 mai 2019.


Au fost demarate cercetările, în urma cărora au rezultat probe care coroborate au condus la presupunerea rezonabilă că Oțoiu Paul Gerhard a săvârșit infracțiunea de omor asupra unui membru de familie, solicitându-se arestarea sa preventivă în lipsă. A fost depistat pe teritoriul Austriei, în baza mandatului european de arestare preventivă, fiind predat autorităților din România, confirmarea executării mandatului de arestare preventivă în lipsă realizându-se la data de 11 septembrie 2019.

A fugit de frică

Nu a recunoscut că a ucis-o pe mama sa, susținând că a dorit să îi acorde primul ajutor după ce a văzut că ”nu mai are puls”. Nu a solicitat ajutorul la ambulanță pentru că mama sa avea urme de violență pe față ca urmare a loviturilor pe care i le aplicase cu câteva zile înainte și îi era frică că o să fie acuzat de uciderea ei. Tot din cauza acestui motiv, nu a cerut nici sprijinul vecinilor.

S-a plimbat timp de mai multe luni prin Austria, Germania, Franța, Spania, fiind la un moment dat internat la psihiatrie unde a stat 4 zile. A fugit din spital, pe geam, într-o pădurice după care a ajuns la Duselldorf și de acolo a mers la Bruxelles, s-a întors în Germania, apoi mers în Elveția și în Austria unde a fost arestat în baza unui mandat european de arestare. Ulterior a fost plasat în arest la domiciliu, în București, dar a fugit din nou din țară. A fost prins în Germania și readus în martie 2021.

”Din analiza întregului material avut la dispoziție, prin corelare cu examinarea susnumitului și cu informațiile furnizate de către tată, se reconstituie în cazul acestuia o personalitate structurală dizarmonic, având ca trăsătură dominantă imaturitatea afectivă și comportamentală, incluzând impulsivitate, incapacitate de a-și asuma responsabilități reale conform vârstei, instabilitate a preocupărilor și țelurilor, capriciozitate, egocentrism, demonstrativitate, reacții afective și comportamentale dramatice și inadecvate, uneori agresivitate (și-a îmbrâncit tatăl, și-a lovit mama), elasticitate (nervozitate cu distrugere de obiecte). Tatăl mai descrie teamă exagerată a fiului față de poliție, declanșată în mod comprehensibil după ce a fost judecat în Germania, pentru lovirea prietenei, cu circa 20 de ani în urmă”, se precizează în rechizitoriu. De asemenea, anchetatorii au constatat că acesta are afinitate pentru așa numite teorii ale conspirației dar și practici "ezoterice".

Procesul se află în faza unor rapoarte de expertiză, bărbatul solicitând și una de ordin psihiatric.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...