Un bărbat suspectat că ar fi înarmat a fost arestat în apropierea Palatului Buckingham VIDEO

Un bărbat suspectat că ar fi înarmat a fost arestat în apropierea Palatului Buckingham VIDEO

Un bărbat suspectat că era înarmat cu un cuţit, şi care se apropiase de porţile Palatului Buckingham aruncând în parc ceea ce se presupune a fi nişte cartuşe, a fost arestat marţi seara, potrivit informaţiilor furnizate de poliţia londoneză, transmite AFP.

Bărbatul a fost arestat. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Arestarea a avut loc marţi în jurul orei locale 19.00 (18:00 GMT), c u câteva zile înaintea încoronării regelui Charles al III-lea , scrie Agerpres.

Un perimetru de securitate a fost stabilit după ce asupra bărbatului a fost găsită o pungă suspectă. Specialiştii s-au deplasat la faţa locului şi, în urma unei evaluări, s-a efectuat o explozie controlată, ca măsură de precauţie", au adăugat poliţiştii într-un comunicat, precizând că „nu au fost semnalate împuşcături şi niciun agent de poliţie sau persoană din public nu a fost răniţi".

Poliţia a mai precizat că nu tratează în acest stadiu cazul ca pe un dosar de terorism . Bărbatul s-a apropiat de porţile domeniului şi a aruncat mai multe obiecte în parc, a adăugat comunicatul poliţiei. El a fost arestat sub suspiciunea că ar fi în posesia unei arme.„Poliţia este încă la faţa locului şi sunt în curs de investigaţii suplimentare".

Presa britanică a informat că nici Charles al III-lea, în vârstă de 74 de ani, şi nici soţia sa Camilla, în vârstă de 75 de ani, nu se aflau în palat în acel moment. Serviciile regelui nu au făcut niciun comentariu.

Circulaţia pe strada ce duce la Palatul Buckingham a fost închisă în vederea ceremoniei de încoronare de sâmbătă, prima care va avea loc în Marea Britanie după 70 de ani.

Mii de soldaţi vor lua parte la o procesiune care se va desfăşura de la Palatul Buckingham la Abaţia Westminster şi care face parte din ceremonia de încoronare la care se aşteaptă să asiste un public extrem de numeros.

Operaţiunile de securitate menite să protejeze această rută sunt printre cele mai importante din ultimii ani. Vor fi folosiţi lunetişti pe acoperiş şi agenţi sub acoperire, precum şi detectoare asemănătoare celor de pe aeroport, câini sniffer şi va fi declarată o interdicţie de zbor deasupra centrului Londrei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...