"Un binecunoscut lider terorist Al-Qaida", ucis de o lovitură americană în Afganistan (Pentagon)

"Un binecunoscut lider terorist Al-Qaida", ucis de o lovitură americană în Afganistan (Pentagon)

Pentagonul a precizat sâmbătă că o lovitură a SUA în Afganistan l-a ucis în urmă cu șase zile pe un militant al grupării Al Qaida care era responsabil pentru moartea a doi membri ai serviciilor americane și acuzat pentru implicare în atacul asupra unui autobuz ce transporta echipa de cricket a statului Sri Lanka, în 2009, transmite Reuters.

Pentagonul a indicat într-un comunicat că lovitura a avut loc pe 19 martie, în provincia Paktika, și l-a ucis pe Qari Yasin, "un binecunoscut lider terorist (Al-Qaida)".

"Moartea lui Qari Yasin este dovada că teroriștii care defăimează Islamul și țintesc în mod deliberat oameni nevinovați nu vor scăpa de justiție", a arătat secretarul american al Apărării, Jim Mattis, în comunicat.

Potrivit AFP, importantul responsabil al grupării Al Qaida, ucis de o dronă americană, era un pakistanez originar din provincia Baluchistan, în sud-vest, acuzat de numeroase atentate, printre care cel comis în 2008 împotriva hotelului Marriott din Islamabad, care a făcut zeci de morți, printre care doi militari americani.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...