Un britanic din armata ucraineană a fost capturat de forţele ruse

Un britanic din armata ucraineană a fost capturat de forţele ruse

Un britanic, membru al armatei ucrainene, a fost capturat de forţele ruse în războiul din Ucraina, mama sa cerând ca el să fie tratat ''omeneşte'' şi pus în libertate, transmit vineri AFP şi DPA.

Televiziunea publică rusă a difuzat joi seară imagini în care Aiden Aslin (28 de ani), originar din Nottinghamshire, apare încătuşat şi având o tăietură pe frunte.

Mama sa, Ang Wood, a confirmat pentru The Telegraph, publicaţie care a consacrat mai multe articole acestui tânăr inclusiv înaintea începerii invaziei ruse, că este vorba despre fiul său, pe care l-a identificat după tatuajele sale distinctive.

''Îi cer lui Vladimir Putin să respecte termenii Convenţiei de la Geneva. Aiden este un membru activ al forţelor armate ucrainene şi în această calitate este acum un prizonier de război, care trebuie să fie tratat omeneşte'', a spus ea.

''Mi-a telefonat şi mi-a spus că nu mai au armament. Îmi iubesc fiul, este eroul meu. Se pare că deja a fost bătut. Este timpul ca guvernul britanic să se implice pentru a asigura eliberarea lui Aiden'', a adăugat femeia.

Potrivit publicaţiei citate, Aiden Aslin, cunoscut sub prenumele Johnny, s-a angajat în 2018 în marina ucraineană şi a cumpărat o casă pentru a-şi întemeia o familie cu logodnica sa.

Înainte de a lupta în Ucraina, el s-a alăturat miliţiilor kurde YPG pentru a lupta în Siria contra grupării jihadiste Stat Islamic. La acea vreme avea 21 de ani. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria