Un bulgar este cel care a scrijelit pe Colosseum

Un bulgar este cel care a scrijelit pe Colosseum

Poliția italiană spune că a identificat bărbatul care a scrijelit pe Colosseum, precum și pe femeia care îl însoțea, cu ajutorul imaginilor, dar nu a făcut public numele cuplului, relatează Euronews.com .

Poliția italiană spune că bărbatul filmat săptămâna trecută în timp ce își grava numele său și pe cel al iubitei pe vechiul Colosseum roman este un turist care locuiește în Marea Britanie.

Identificarea a fost făcută prin comparații fotografice, au spus polițiștii italieni într-un comunicat.

În comunicatul de presă se mai menționa „că procedura se află în faza de cercetare preliminară, prin urmare suspectul trebuie să se considere nevinovat până la pronunțarea sentinței definitive”.

Presa britanică scrie că bărbatul care a scrijelit „Ivan+Haley 23” pe peretele Colosseumului este Ivan Dimitrov, născut în Bulgaria, un instructor de fitness în vârstă de 27 de ani, care poartă și numele Ivan Hawkins.

Se pare că el și prietena lui, Hayley Bracey, în vârstă de 33 de ani, locuiesc împreună în apropiere de orașul Bristol din sud-vestul Angliei. Jurnaliștii britanici spun că Bracey ar avea propria afacere de nutriție sportivă.

„Această acțiune i-a jignit pe toți cei din întreaga lume care apreciază valoarea arheologiei, monumentelor și istoriei. Acum sper că justiția își va urma cursul prin aplicarea strictă a legilor”, a declarat ministrul italian al Culturii, Gennaro Sangiuliano.

Sangiuliano a spus că așteaptă cu nerăbdare dezbaterea parlamentară privind înăsprirea legilor, pentru a-i putea pedepsi drastic pe cei care vandalizează patrimoniul arheologic. „Cei care provoacă daune vor plăti”, a adăugat el.

El a mai declarat că dacă persoana va fi adusă la judecată, Ministerul Culturii se va declara parte vătămată.

Și-a scrijelit numele pe Colosseumul din Roma

Turistul care şi-a scrijelit numele pe Colosseumul din Roma riscă o pedeapsă cu închisoarea şi o amendă considerabilă, au anunţat oficiali italieni, transmite agenţia ANSA.

Unii trecători au filmat scena, care ar fi avut loc la data de 23 iunie. Imaginile au ajuns pe reţelele sociale, iar poliţia a fost alertată, notează ANSA, preluată de Agerpres.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat