Un CĂCAT de om! Singurul deputat PSD care a votat împotriva Codurilor Penale își CERE SCUZE! „A fost o eroare a sistemului electronic. I-am explicat liderului de grup, mi-am cerut scuze”

Un CĂCAT de om! Singurul deputat PSD care a votat împotriva Codurilor Penale își CERE SCUZE! „A fost o eroare a sistemului electronic. I-am explicat liderului de grup, mi-am cerut scuze”

Un CĂCAT de om! Singurul deputat PSD care a votat împotriva Codurilor Penale își CERE SCUZE! „A fost o eroare a sistemului electronic. I-am explicat liderului de grup, mi-am cerut scuze.”

Deputații Coaliției PSD-ALDE au votat, miercuri, aproape în unanimitate Codurile Penale. Aproape, pentru că un parlamentar al puterii apare pe listele de vot că a spus NU modificărilor. Este vorba de un deputat de Brăila, Nicu Niță, care, contactat de HotNews.ro , a precizat că nu e vorba de vreo opoziție, ci de o eroare a sistemului de vot.

"A fost o eroare a sistemului electronic. Cred că am băgat cartela mai devreme. A fost o greșeală și am explicat asta și liderului de grup. Mi-am cerut scuze" a explicat deputatul PSD.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectele pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală cu 180 de voturi "pentru", 81 "împotrivă" și două abțineri.

Alături de parlamentarii PSD-ALDE, au votat în favoarea Codurilor 13 deputați de la UDMR, 7 deputați de la minorități, 3 deputați neafiliați - Alexandu-Ioan Andrei, Alaxandra-Corina Bogaciu și Remus Borza - și deputatul PMP Corneliu Bichineț. Cele 81 de voturi împotriva au aparțiut opoziției PNL, USR şi PMP.

Lista nominală a deputaților de la alte formațiuni care au votat alături de PSD și ALDE modificările aduse Codurilor penale: 

UDMR

Ambrus izabela-Agnes

Bende Sandor

Benedek Zacharie

Benko Erika

Biro Zsolt-Istvan

Csep Eva-Andrea

Korodi Attila

Kulcsar-Tera Josef-Gyorgy

 Magyar Lorand-Balint

Marton Arpad-Francisc

Sebestyen Csaba-Istvan

Seres Denes

Szabo Odon

PMP

Corneliu Bichineț

Minorități

Andrian Ampleev

Petronela-Mihaela Csokany (abținere la Codul penal)

Iarco Furic

Andi-Gabriel Grosaru

Iusein Ibram

Varujan Pambuccian

Alin-Bogdan Stoica

Daniel Vasile

Neafiliați

Alexandu-Ioan Andrei

Alexandra-Corina Bogaciu

Remus-Adrian Borza

Iată care sunt principalele modificări ale Codurilor penale adoptate de Comisia Iordache:

Scad pedepsele pentru abuz în serviciu

Este dezincriminată cu totul neglijența în serviciu

Scad termenele de prescripție. Specialiștii spun că această modificare-cheie îl avantajează direct pe Dragnea, în dosarul său privind angajările fictive

Termenul pentru denunț este redus la un an. După ce trece un an, persoana care face un denunț poate fi și ea pedepsită.

Interzicerea, în cursul urmăririi penale și al judecării cauzei, a comunicărilor publice, precum și a furnizarea altor informații provenind de la autorități publice, referitoare la faptele și persoanele ce fac obiectul acestor proceduri. Acest lucru ar însemna că presa nu va mai putea furniza informații de interes public despre demnitari vizați de anchete sau despre faptele de care sunt acuzate aceste persoane.

Persoanele din cadrul autorităților publice nu se pot referi la persoanele suspectate sau inculpate ca și cum acestea ar fi vinovate, decât dacă există o hotărâre definitivă de condamnare cu privire la acele fapte.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?