Un câine a atacat un copil pe o stradă din complexul rezidențial Sisești, în Sectorul 1 al Capitalei

Un câine a atacat un copil pe o stradă din complexul rezidențial Sisești, în Sectorul 1 al Capitalei

Un băiat de 9 ani a fost mușcat, vineri, de un câine în complexul rezidențial Sisești din București. Un copil de 9 ani a fost atacat de un câine, vineri, pe o stradă din Sectorul 1, a anunțat Poliția Capitalei, precizând că la fața locului a mers un echipaj medical.

Câini fără stăpânFoto: Dreamstime

Conform sursei citate, polițiștii de la Secția 5 au fost sesizați că un copil ar fi fost atacat de un câine în timp ce mergea pe stradă, însoțit de o altă persoană. La fața locului s-a deplasat un echipaj medical.

„Verificările sunt continuate în vederea stabilirii condițiilor în care a avut loc evenimentul”, mai precizează PolițiaCapitalei, într-un comunicat de presă.

Conform unor surse judiciare, victima este un băiat de 9 ani, care se afla pe stradă împreună cu bona. El a fost atacat de un câine care ar fi ieșit dintr-o curte.

Reamintim că în 21 ianuarie Ana Oroș, în vârstă de 43 de ani, a murit după ce a fost atacată de o haită de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii din București. În luna aprilie a anului trecut, ea ajunsese la spital în stare gravă după ce a fost atacată de câini în aceeași zonă.

După producerea tragediei, autoritățile responsabile de rezolvarea problemei câinilor fără stăpân - ASPA și Primăria Sectorului 6, care are în subordine Poliția Locală - și-au pasat reponsabilitatea.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, spunea, în 11 martie, că o mare problemă este cea a câinilor cu stăpân, care îi lasă liberi.

El afirma că „sunt două probleme mari şi soluţiile la aceste două probleme mari sunt înăsprirea sancţiunilor pentru proprietari, care lasă să iasă câinii de pe proprietatea lor”. „Asta vom face, echipe comune între cei care sterilizează şi cei care amendează”, a explicat Nicuşor Dan. Edilul a precizat că problema câinilor vagabonzi nu este una dintre problemele sesizate la call-center.

„Noi avem un call center şi avem o statistică pe tot ce înseamnă probleme pe care oamenii le au. Nu este printre primele probleme pe care oamenii le sesizează (...) Problema există la periferie, acolo unde există ideea că poţi, dacă nu mai ai nevoie de nişte pui, le dai drumul în stradă”, a mai spus Nicuşor Dan.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”